loader
Foto

Galerie foto

Radu Andrei Tudor: „Rămâi copil mereu! Iar celor mici: La mulţi ani, de 1 iunie!"

Din 30 mai până în 30 iunie, Campania TVR „ 3,2,1…Iunie. Restart copilărie” ne provoacă pe toţi să redevenim copii şi să arătăm lumii întregi acest lucru.  

 

„Cred că indiferent de vârstă, trebuie să ne bucurăm de copilărie sau cel puţin să ne păstrăm în suflet copilăria. Eu, de exemplu, de multe ori aleg să merg cu rolele sau uneori, când ajung pe stradă la mine, joc fotbal cu copiii.

Rămâi copil mereu! Iar celor mici: La mulţi ani, de 1 iunie!

Am fost un copil care a făcut destul de multe prostioare. Însă nu-mi aduc aminte pedepse aspre administrate de părinţi. Cred că eram abil şi ştergeam urmele. Pot să spun că am avut o copilărie tare frumoasă, deşi trăiam într-o Românie proaspăt ieşită din comunism. Erau vremuri în care oamenii începeau să simtă gustul libertăţii şi al democraţiei.

(w500)

Când mă gândesc la copilărie, îmi vine în minte cu siguranţă momentul când, la bunici fiind, săream de pe dulap pe pat. Desigur, se rupea patul şi provocăm pagube. Îmi mai aduc aminte şi de serbările la grădiniţă şi la şcoală, unde trebuia să recit impecabil o poezie sau unde aveam un rol important.

(w500)

(w500)

Însă, de departe, copilăria o asociez cu timpul petrecut cu bunicii şi cu permisivitatea lor – „Doamne, câte prostioare mai făceam!”. Chiar şi aşa, am fost pedepsit foarte rar, iar de bunici niciodată. Poate şi de aceea, probabil cea mai tristă amintire a mea e aceea când nu eram luat de bunici, în unele weekend-uri, la ei. Eu acolo trăgeam, pentru că nu existau restricţii pentru joacă şi niciun program de somn de amiază".

Radu Andrei Tudor

Mai multe informaţii despre campania TVR „3,2,1…Iunie. Restart copilărie”! aflaţi aici.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...