loader
Foto

IN MEMORIAM - Valentin Uritescu

RECOMANDARI

Duminică, 19 iunie, de la ora 17.00, la TVR 2, ați revăzut o ediție „Piersic Show" care l-a avut invitat pe marele actor.  

 

Valentin Uritescu, în vârstă de 81 de ani, a murit vineri, 17 iunie, lăsând în urmă o carieră impresionantă, presărată cu momente artistice memorabile.

Valentin Uritescu s-a născut la 4 iunie 1941, în comuna Vinerea, judeţul Alba, şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale" din Bucureşti (1963). A fost, ulterior, angajat la Teatrul „M. Filotti" din Brăila (1963-1968). A mai jucat, de asemenea, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ (1968-1980), precum şi la Bulandra și Teatrul Naţional.

(w882)

„Toată viaţa mea a fost un hazard”, spunea Valetin Uritescu într-un interviu pentru Adevărul. De la a da sau nu la teatru, să se angajeze la Teatrul din Brăila sau de la deciziile din viaţa personală, actorul a „dat cu banul”. Iar de fiecare dată a ales partea câştigătoare. În cei 50 de ani de carieră, a jucat şi intrepretat personaje memorabile, atât pe scena teatrului, cât şi în faţa camerelor de filmat.

(w882)

A jucat în nenumărate filme care au făcut istorie, printre care „Noi, cei din linia întâi” (pentru care a luat Premiul ACIN în 1986), „Ochi de urs”, „Duminica în familie”, „Flăcări pe comori” sau „Cel mai iubit dintre pământeni”.  În 2004, a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer.

Sâmbătă, 18 iunie, de la ora 22.10, la TVR Internațional ați putut urmări „Din Arhiva TVR. In memoriam Valentin Uritescu”.

 
Cristina Neagu, decorată de către preşedintele interimar Ilie Bolojan

Jucătoarea de handbal Cristina Neagu a fost decorată, luni, cu Ordinul Național Serviciul Credincios în Grad de Cavaler de către preşedintele ...

Educația financiară, încă o provocare majoră în România

În România, educația financiară rămâne o provocare majoră, influențând direct stabilitatea economică a indivizilor și a societății în ansamblu.

Conservarea identității lipovenești: Poisul, arta și memoria colectivă | VIDEO

Comunitatea lipovenească, cu o istorie bogată și o identitate distinctă, păstrează cu sfințenie elemente tradiționale ce definesc portul și ...