loader
Foto

„Din dragoste pentru Roma”, o comedie marca Woody Allen, joi la TVR1

În regia lui Woody Allen, filmul „Din dragoste pentru Roma” este o comedie plasată într-unul din cele mai fermecătoare oraşe din lume, Roma, un loc care freamătă de viaţă şi dragoste.

 

Cu Penelope Cruz, Alex Baldwin, Woody Allen, Roberto Benigni în rolurile principale, filmul a fost lansat în 2012, fiind una dintre producţiile cele mai populare ale anului.

Protagoniştii sunt un arhitect de renume care îşi retrăieşte tinereţea, un localnic din clasa de mijloc care se trezeşte brusc că devine cea mai mare celebritate a oraşului, un cuplu tânăr din provincie, care e atras în întâlniri romantice separate şi un director de operă american, care se chinuie să aducă pe scenă un cântăreţ a cărui meserie nu are nicio legătura cu opera – e antreprenor de pompe funebre.

(w500) Din dragos

Roma  e un oraş care freamătă de dragoste şi comedie, iar filmul lui Woody Allen este populat de oameni care trăiesc aventuri ce le vor schimba vieţile pentru totdeauna.

Filmul „Din dragoste pentru Roma” poate fi urmărit joi, 31 ianuarie, de la ora 22.10, la TVR1.

În vârstă de 82 de ani, Woody Allen, pe numele lui adevărat Allan S. Königsberg, este unul dintre cei mai importanți regizori de film și comedianţi americani. Un rebel în şcoală, la 16 ani a început să scrie glume pe care le-a trimis principalelor ziare newyorkeze, sperând ca ziariștii să le folosească. Fiind timid, nu a vrut ca colegii de școala să-i vadă numele în ziar, în cazul în care glumele vor fi fost publicate. Aşa a ajuns la pseudonimul Woody Allen.

(w500) Woody Alle

Foarte curând, glumele lui au fost frecvent folosite de Earl Wilson de la New York Post, apărând nesemnate sub rubrica Earls Pearls. Doar pe data de 25 noiembrie 1952, numele său va fi menționat la sfârșitul rubricii, și din acel moment lucrurile încep să-i meargă bine ca autor umoristic și de comedie.

În 1953, Woody s-a înscris la facultatea de artă cinematografică la Universitatea New York, de unde a fost rapid exmatriculat pentru absenţe. Şase ani mai târziu a început să meargă la psihanalist, terapia devenind rapid una dintre constantele vieţii sale, dar şi un leitmotiv în filmele sale.

În filmele sale, analizează din plin problematica existențială, dar și diverse teme intelectuale și subiecte din lumea artistică.

(w500) Din dragos

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...