„Cântec și poveste" cu Felicia Stoian

TVR3 | Joi, 19 August 2021
Duminică, 22 august,  de la ora 16.00, la TVR3 ați putut să revedeți o ediție „Cântec și poveste" cu Felicia Stoian şi alţi artişti din familia interpreţilor de folclor din Banat.
felicia stoian 3

„Este o vorbă la noi în Banat: în tot ceea ce sunt aș vrea să fiu un cântec. Aș vrea să fiu cântec și bucurie pentru oameni, asta îmi doresc, pentru că Dumnezeu mi-a dat atât de multe lucruri și m-a binecuvântat în viața mea... cu sănătate, cu iubire. Așadar, încerc și eu să aduc oamenilor tot iubire .

(w640) felicia st

Mi-aș dori să trăim frumos, să lăsăm inima deschisă, să iubim mai mult, să respectăm mai mult și să nu ne uităm rădăcinile.” (Felicia Stoian – interpretă de muzică populară și jurnalist la TVR Timișoara)

(w640) felicia st

Pasiunile Feliciei Stoian sunt televiziunea şi folclor. Din punct de vedere cronologic, televiziunea i-a captat atenția mai întâi, dublată mai apoi şi împlinită de dragostea faţă de folclor. Voia să devină "Sanda Ţăranu" când era mică.

(w640) coman si s

O fericită şi împlinită comuniune de destine s-a petrecut între Felicia Stoian şi Maria Coman, cele care, din 1997, sunt surori nedespărţite, devenind de-a lungul timpului „două trupuri într-un suflet”, aşa cum le place să îşi spună.

Ce le uneşte, e, desigur, folclorul.

Au numeroase albume împreună, vocile lor sunt compatibile şi se completează armonios.

(w640) ciprian po

Unul din invitații Feliciei Stoian, în cadrul emisiunii ”Cântec și poveste”, este Ciprian Pop, un tânăr interpret din câmpia Banatului, laureat al celor mai importante festivaluri-concurs de muzică populară din România, absolvent al Colegiului Național de Artă “Ion Vidu” din Timişoara și al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima“ din Cluj Napoca.

(w640) pop stoian

Cântecele lui Tiberiu Ceia, un titan al folclorului românesc, vin să încununeze tabloul artistic al interpreților bănățeni.

(w640) tiberiu ce

Modelul demn de urmat și cu deosebit respect faţă de valorile populare tradiţionale autentice, Tiberiu Ceia a iubit tot ceea ce a făcut şi lăsat în urmă, a fost director de şcoală, director de ansamblu artistic, redactor şef, apoi director la Studioul TVR Timişoara.

(w640) ceia stoia

A ajuns la concluzia următoare: ”viaţa este un şir de nebunii inspirate şi de alegere a acelora care trebuie făcute.”

(w640) simona cre

Rubrica ”Cu drag din Oltenia...” prezintă viața omului simplu de la țară, prin cântecele îndrăgitei interprete Simona Crețan.

(w640) cretan 2

Viața să vă fie însoțită de cântec!

***

Producător: Dr. Maria Tănase Marin

TVR +
Canalul TVR YouTube