loader
Foto

Voci celebre de desene animate dau probă la „Vorbeşte corect!”

Ediţii speciale „Vorbeşte corect!" la TVR 1 de 1 şi 2 iunie. Le putem urmări de la 14.55. Emisiunea este şi în reluare: sâmbăta, la 19.45 şi duminica, la 17.50.

 

„În casele cu mulţi copii, ca şi în frumuseţile Limbii Române, nu rămâne loc de plictiseală", ne reaminteşte Grigore Vieru. Poate şi de aceea, pentru ediţiile din 1 şi 2 iunie, realizatorii emisiunii le-au pregătit telespectatorilor, mai ales celor mai mici dintre ei, o surpriză: invitaţii lor sunt Andra şi Răzvan Gogan. Poate nu toţi îi cunosc, dar cu siguranţă recunosc vocile unora dintre cele mai îndrăgite personaje de desene animate.

(w882)

Andra este una dintre cele mai iubite vedete în rândul copiilor şi cântă de la vârsta de 3 ani, iar Răzvan, fratele mai mic, i-a călcat şi el pe urme. Cei doi au intrat în Cartea Recordurilor pentru prestaţiile lor muzicale („Cel mai mare număr de albume lansate de către un copil“ şi „Cel mai lung concert susţinut de un copil“), însă nu au lăsat şcoala pe planul doi. Dovadă şi testul de limba română la care i-a supus Ruxandra şi căruia i-au făcut faţă cu brio.
„Dragi copii, părinţi, bunici... acordaţi măcar 5 minute pe zi limbii române!” şi „Vorbiţi corect la orice vârstă!" sunt îndemnurile realizatorilor emisiunii Vorbeşte corect! de la TVR 1.

„Să învăţăm să vorbim corect româneşte şi să ne îmbogăţim vocabularul în numai 5 minute pe zi!” - rămâne valabilă invitaţia realizatorilor Cristina şi Radu Dănilă de a urmări emisiunea de limbă română a postului TVR 1. Iar Ruxandra Gheorghe ne dă întâlnire cu Vorbeşte corect! în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 14.55. Emisiunea este în reluare sâmbăta, la 19.45 şi duminica, la 17.50.

Ediţiile emisiunii Vorbeşte corect! pot fi urmărite pe tvrplus.ro. Sugestiile, dar şi sesizările voastre privind folosirea incorectă a limbii române se trimit la adresa de e-mail vorbestecorect@tvr.ro, dar şi pe pagina de facebook a emisiunii.

FILM.TVR.RO

Logo

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Eurovision 2024: Artiștii celei de-a 68-a ediții a Concursului Muzical Eurovision își încep călătoria spre Malmö

Repetițiile pentru cea de-a 68-a ediție a Concursului Muzical Eurovision sunt la doar câteva zile distanță, iar artiștii au început călătoria ...