loader
Foto

Galerie foto

Simţim în inimi „Cântecul numelor uitate”. Un film emoţionat despre prietenie peste timp, la TVR 1

RECOMANDARI

Pe 27 ianuarie, Ziua Mondială a Comemorării Holocaustului, TVR 1 difuzează în premieră o poveste emoţionantă despre prietenie, care traversează continente şi ani. Este vorba despre filmul „Cântecul numelor uitate” (THE SONG OF NAMES), cu Clive Owen, Tim Roth, Catherine McCormack.

 

Martin Simmonds (Tim Roth) a fost bântuit toată viaţa de dispariţia celui mai bun prieten al său, violonistul evreu polonez Dovidl Rapoport. Acesta a dispărut cu puţin timp înainte de concertul său de debut de la Londra, în 1951, care i-ar fi lansat o carieră minunată. După 35 de ani, Martin descoperă că Dovidl (Clive Owen) ar putea fi în viaţă şi porneşte o căutare obsesivă, traversând continente, pentru a-l găsi.

(w882) secventa f

(w882) secventa f

(w882) secventa f

(w882) secventa f

(w882) secventa f

Luni, 27 ianuarie, de la ora 21.00, TVR 1 difuzează în premieră producţia Canada, Ungaria 2019 -  „Cântecul numelor uitate” (THE SONG OF NAMES), în regia lui Francois Girard. Drama, în care capete de afiş sunt actorii Clive Owen, Tim Roth, Catherine McCormack, se bucură de o semnătură importantă şi la capitolul muzică, aceasta aparţinând compozitorului care a câştigat numeroase premii internaţionale pentru muzica originală. Howard Shore, compozitorul canadian, dirijor şi orchestrator muzical de mare succes, a compus pentru mai mult de 80 de filme, fiind recompensat cu nu mai puţin 3 premii ale Academiei Americane de Film (Oscar), unul dintre acestea fiind pentru muzica originală a trilogiei „Stăpânul inelelor”.

 

(w882) secventa f

(w882) secventa f

(w882) secventa f

(w882) secventa f

(w882) secventa f

Este considerat cel mai mare genocid al tuturor timpurilor, estimându-se că, într-un deceniu, au fost omorâţi în jur de 11 milioane de oameni. Holocaust este termenul utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ 11 milioane de oameni, dintre care jumătate evrei, din Europa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Comemorării Holocaustului (27 ianuarie), posturile TVR au pregătit programe şi filme care ne fac să nu uităm această pată neagră din istoria omenirii.

Pe lângă filmul programat de TVR 1 de la ora 21.00, „Maghiara de pe unu”, emisiunea în limba maghiară a postului, va difuza un reportaj despre evreii din Gheorgheni. Emisiunile informative ale posturilor TVR vor cuprinde de asemenea ştiri şi materiale prin care ne amintim de cel mai mare genocid al tuturor timpurilor.

Ziua de 27 ianuarie 1945 reprezintă ziua eliberării prizonierilor din lagărul de la Auschwitz-Birkenau şi marchează comemorarea la nivel internațional a victimelor Holocaustului. Potrivit Rezoluţiei 60/7 din 2005 a Adunării Generale a ONU, statele sunt încurajate să comemoreze victimele Holocaustului şi să dezvolte programe educaționale cu privire la Holocaust. Strategia națională a României pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură 2024-2027 reflectă continuarea angajamentului ferm al Guvernului împotriva oricăror manifestări de acest gen, fiind totodată o continuare a exercițiului început prin implementarea strategiei anterioare (2021-2023).

 

 
Alegerea noului Papă, a doua zi de Conclav

Alegerea noului Papă, a doua zi de Conclav

publicat: Joi, 08 Mai 2025

Cardinalii reuniți în Conclav la Vatican continuă, joi, procesul de alegere a noului Papă.

În sport, întotdeauna câștigi - chiar și atunci când pierzi

Sportul nu este doar despre performanță. Este o școală de viață. Fiecare antrenament, fiecare greșeală, fiecare refuz de a renunța este o lecție ...

Încă mai putem găsi un numitor comun

Încă mai putem găsi un numitor comun

publicat: Joi, 08 Mai 2025

E dificil să faci un pas în spate, să încerci să te extragi dintr-o nebunie generalizată din care faci parte, ca simplu cetățean, și să ...