loader
Foto

România participă la Eurovision 2014

15 ianuarie – 14 februarie - perioada de înscrieri pentru cei care doresc să intre în selecţia naţională

 

TVR confirmă participarea ţării noastre la Concursul Cântecului European – Eurovision şi în 2014, considerând că România şi românii merită eforturile financiare necesare pentru a participa la acest eveniment important. Decizia participării la Eurovision a fost comunicată EBU, organizatorul concursului.

Etapele desfăşurării selecţiei naţionale Eurovision 2014 sunt următoarele:

  • 15.01 – 14.02: înscrieri (depunerea sau trimiterea pieselor şi a documentelor prevăzute de Regulament la TVR sau prin e-mail pe adresa eurovision@tvr.ro);
  • 19.02 şi 20.02: preselecţia (un juriu de specialitate va audia piesele înscrise în concurs);
  • 20.02: anunţarea celor maximum 12 melodii finaliste
  • 1 martie – selecţia naţională – alegerea melodiei câştigătoare în cadrul unul spectacol televizat, cu public.

Cei care doresc să participe la selecţie pot trimite pe adresa TVR – Calea Dorobanţilor, nr. 191, sector 1, Bucureşti sau pot depune la Registratura TVR un plic închis cu următoarele documente: un CD, conţinând varianta finală a piesei şi o versiune negativ în format WAV. Plicul trebuie să conţină următoarele informaţii legate de piesă: titlul, numele compozitorului (compozitorilor), numele autorului (autorilor) versurilor, numele interpreţilor şi al producătorului (publisher-ului), dacă există. În acest an, înscrierile se pot face şi prin e-mail la adresa eurovision@tvr.ro, doritorii trimiţând piesa în format MP3, cu aceleaşi detalii despre melodie enunţate anterior. În această situaţie, vor fi consideraţi înscrişi cei care au primit confirmarea de la adresa de e-mail eurovision@tvr.ro. În ambele cazuri, piesele vor fi însoţite de documentele anexe Regulamentului oficial, descărcabile de pe site-ul eurovision.tvr.ro, semnate de toţi cei implicaţi în realizarea şi interpretarea melodiilor, precum şi dovada achitării taxei de înscriere (copie OP).

Melodia înscrisă nu trebuie sa fi fost lansată comercial şi/sau interpretată public (integral sau parţial) înainte de 1 septembrie 2013. Depunerea pieselor la Registratura TVR (intrarea din strada Ermil Pangrati) se poate face în intervalul orar: 8.00 – 20.00, iar expedierea prin poştă trebuie realizată până la data de 14.02.2014 (data poştei).

Piesele înscrise în concurs nu trebuie să depăşească 3 minute, iar vârsta minimă a interpreţilor trebuie să fie de 16 ani împliniţi la data finalei internaţionale, conform Regulamentului EBU. Informaţii suplimentare pot fi găsite pe eurovision.tvr.ro, secţiunea Regulament, începând cu 12 ianuarie.

Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2014, la Copenhaga, Danamarca, în 6, 8 şi 10 mai. Pe 20 ianuarie va avea loc tragerea la sorţi a ţărilor participante pentru intrarea într-una dintre cele două semifinale ale concursului.

Despre Eurovision:

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

credit foto: eurovision.tv

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...