loader
Foto

Profesioniştii: Cosmin Alexandru, invitatul Eugeniei Vodă la TVR 1

Cosmin Alexandru este profesor în cadrul programului de Executive MBA al Maastricht School of Management din Bucureşti, unde predă cursul “Leading with a Story”. Profesioniştii se difuzează la TVR 1 şi TVR+ sâmbătă, 20 iunie, de la 22.10.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Am 45 de ani şi i-am trăit pe toţi intens. Am o soţie minunată, modelul meu de bunătate şi frumuseţe – Liana -, doi băieţi veseli şi relaxaţi, Andrei de 17 ani şi Mihai de 16, şi o fetiţă, Selona, născută în ianuarie 2013. Ne bucurăm, cât de mult putem împreună, de poveşti, filme, cărţi şi spectacole. Restul timpului mi-l ocup cu proiectele de business şi de educaţie în care sunt implicat şi care acoperă două dintre pasiunile mele – oamenii şi organizaţiile”. Aşa se prezintă Cosmin Alexandru pe blogul personal. La ediţia din 20 iunie, realizatoarea Eugenia Vodă ne propune să descoperim „profesionişti” din domenii mai puţin cunoscute publicului larg. Cosmin Alexandru, invitatul de sâmbătă al emisiunii Profesioniştii, este profesor în cadrul programului de Executive MBA al Maastricht School of Management din Bucureşti, unde predă cursul “Leading with a Story”. Ediţia se difuzează în 20 iunie, de la ora 22.10, la TVR 1 şi TVR+.

A absolvit liceul în Ploieşti în 1988, apoi ASE, în Bucureşti. În toamna anului 1989 a început şi cursurile la Facultatea de Economie a Industriei, Construcţiilor, Transporturilor şi Telecomunicaţiilor, care s-a transformat în 1990 în Managementul ICTT, din care s-a desprins apoi Facultatea de Economie Generală, pe care a absolvit-o în 1994.

În 1997 a început cursurile programului ASEBUSS de Executive MBA coordonat de Şcoala de Afaceri a Universităţii Washington, din Seattle, în colaborare cu Şcoala Post-Universitară de Afaceri Româno-Americană, program pe care l-a absolvit în 1999.

În 1992, fiind în anul III de facultate, a fost cooptat de către doi parteneri americani şi doi români la înfiinţarea şi conducerea uneia dintre primele companii private de cercetare de piaţă din România – “Research Team Romania – RTR”.

În 1996 a vândut firma Grupului GfK AG, cu sediul la Nuremberg, în Germania, care era, ca mărime, a cincea firmă din lume în domeniu. A continuat să conducă GfK România până în primăvara anului 2005, când se retrage. În 2005, firma avea o cifră de afaceri de peste 2.5 milioane Euro şi 45 de angajaţi.

Între 2005 şi 2011 a avut propria firmă, B&P Brandivia, prin care a oferit consultanţă în branding şi strategie. Iar din 2012 a înfiinţat, împreună cu alţi trei parteneri, compania de consultanţă Wanted Transformation, specializată în procese de transformare organizaţională, de echipă sau individuală.

Şi pentru că este sigur că „există mereu o cale de a fi mai bun”, Cosmin Alexandru vine la Profesioniştii pentru a ne convinge de această credinţă a lui. Sâmbătă, 20 iunie, emisiunea Profesioniştii, realizată de Eugenia Vodă, începe la 22.10 şi poate fi urmărită la TVR 1 şi TVR+.

(w882)

Despre Profesioniştii: Unul dintre cele mai longevive programe ale Televiziunii Române, emisiunea Profesioniştii este difuzată de TVR 1 din anul 2000. Eugenia Vodă a oferit publicului înregistrări unicat cu Puiu Călinescu, Jean Constantin, Dem Rădulescu, Gheorghe Dinică, Adrian Pintea, Leopoldina Bălănuţă, Octavian Paler. Tataee de la BUG Mafia, jurnalistul Cristian Tudor Popescu, actorii Dorel Vişan şi Marius Manole, regizorii Radu Afrim ori Mircea Daneliuc s-au numărat de asemenea printre invitaţii unor ediţii de colecţie ale emisiunii. Profesioniştii a fost distinsă cu numeroase premii, printre care „Premiul Clubului Român de Presă" pentru cel mai bun talk-show, „Premiul criticii" pentru cea mai bună emisiune de televiziune, dar şi premiul APTR pentru talk-show. Realizatoarea Eugenia Vodă completează arhiva de aur a Televiziunii Române cu fiecare ediţie a emisiunii Profesioniştii, aceasta rămânând constantă în privinţa calităţii invitaţilor şi a calităţii produsului de televiziune.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...