loader
Foto

Premieră: doi tineri au câştigat sezonului 3 „Vedeta populară”

Cine e noua „Vedeta populară”? Câştigătorii celui de-al treilea sezon al talent show-ului de folclor de la TVR 1 sunt doi interpreți excepționali: Mihai Teacă din Brașov și Vlăduț Sărmaș din Bistrița.

 

Ei au primit titlul de „Vedeta populară” şi Marele premiu de 100.000 de lei, în finala prezentată de Iuliana Tudor, duminică, 23 decembrie.

Multe emoții, lacrimi și o premieră în finala Vedeta populară de la TVR 1: juriul, format din Grigore Leşe, Elise Stan, Niculina Stoican, Cornelia Rednic și Mircea Dinescu, a ales duminică seară doi câștigători la finalul sezonului 3 Vedeta populară, neputându-i departaja pe cei doi tineri finaliști, amândoi interpeți excepționali. Mihai Teacă din Brașov și Vlăduț Sărmaș din Bistrița Năsăud au primit amândoi titlul de „Vedeta populară” şi împart Marele premiu de 100.000 de lei, câștigat în finala prezentată de Iuliana Tudor la TVR 1.

Mihai Teacă, din Brașov, are 19 ani și studiază ca tenor şi pianist, dar cântă „fin şi sfâşietor” la clarinet şi la fluier. Este îndrăgostit de muzica populară, pe care o cântă cu mult drag.„Da, a dat roade munca mea și tot efortul depus până am ajuns aici!”, a declarat mulțumit Mihai Teacă la finalul concursului. „E superb! Mă bucur foarte tare că am câștigat trofeul Vedeta populară. Mă bucur că l-am câștigat, dar și mai mult mă bucur că l-am câștigat împreună cu Mihai!, a completat Vlăduț Sărmaș, bistrițeanul în vârstă de 20 de ani, student la secția canto a clasic a facultății de muzică din Cluj.

(w882) vedeta 23

Grigore Leşe a făcut cunoscut numele câştigătorilor sezonului al treilea Vedeta populară, considerându-i doi interpreți excepționali; la final, juratul i-a oferit lui Mihai Teacă și fluierul său, promis brașoveanului încă din etapele de început ale concursului.

Câștigătorul Mihai Teacă vine din Făgăraş şi este urmaşul unui fost lăutar, percuţionist. În joacă, micul Mihai a descoperit întâi o orgă, apoi a început să cânte şi din voce. De pe la 12 ani. muzica populară l-a atras întâi prin mesajul textelor. Îi plăcea veselia pe care o transmiteau unele cântece. A continuat cu muzica clasică. Acum studiază ca tenor şi, în paralel, ca pianist. Şi, pentru că muzica populară este în sufletul lui, cântă şi la clarinet, dar numai folclor. Mihai Teacă a reprezentat cu cinste Braşovul în finala Vedeta populară de la TVR 1, devenind câștigător al sezonului 3.

Cel de-al doilea câștigător al sezonului 3 are 20 de ani şi este student la secţia de canto clasic a facultăţii de muzică din Cluj Napoca. Vlăduţ Sărmaş este pasionat de tot ce înseamnă folclor, aşa că s-a hotărât să înveţe să facă opinci. Pentru asta, a apelat la ajutorul Lelei Floare, ultima opincăreasă din Bistriţa Năsăud.

După experienţa din sezonul 2 la Vedeta populară (a participat și atunci, dar nu s-a calificat în finală), Vlăduţ Sărmaş a căpătat mai multă încredere în sine, iar dragostea pentru folclor şi ambiţia l-au adus din nou în studioul în care interpreţi amatori de muzică populară luptă să devină Vedeta populară. Vlăduţ iubeşte muzica de când era mic şi îi cânta bunica, omul pe care-l iubea cel mai mult pe lume. Şi omul datorită căruia și-a dorit să meargă mai departe. În finala Vedeta populară, Vlăduţ Sărmaş a reprezentat judeţul Bistriţa Năsăud.

Duminică seară, Mihai Teacă și Vlăduț Sărmaș au concurat alături de alte trei tinere Andreea Ghiţiu din Maramureş, Alexandra Dan din Suceava şi Raluca Radu din Vaslui, care au ajuns în ultima etapă a celui mai important talent-show de muzică populară dintre cei 45 de artişti care au pornit în această aventură îndrăzneaţă în octombrie. Pe locul al treilea, în finala sezonului 3 Vedeta populară, s-a clasat Raluca Radu, concurenta din Vaslui care a declarat că e mândră de experiența și evoluția ei de la Vedeta populară: „Chiar dacă nu am câștigat, eu cred că aceasta a fost seara mea”.

***

TVR 1, în top 3 cu finala Vedeta populară

Finala emisiunii Vedeta populară a fost urmărită, în medie, la nivel naţional, de 619.000 de telespectatori, cu o audienţă de 3,5% şi o cotă de piaţă 7,5%. Cu aceste cifre, TVR 1 s-a situat pe locul al treilea pe intervalul de difuzare a emisiunii Vedeta populară (21.00-22.51, după ProTV şi Antena 1. Pe partea a doua (transmisă între 22.00 şi 22.50), talent show-ul prezentat de Iuliana Tudor a urcat la 690.000 de telespectatori în medie (rating 3,9% şi share de 8,9%), TVR 1 plasându-se tot pe locul 3 în topul audienţelor serii. În minutul de aur (22.19), la nivel naţional, TVR 1 înregistra  o audienţă de 4.6% şi o cotă de piată de 10,2% (812.000 de telespectatori).

- sursa: Kantar Media, prelucrare TVR, copyright: ARMA.

În seara finalei, cei cinci concurenţi au trecut prin două probe: intepretarea de colinde şi a celor mai cunoscute melodii din zona pe care o reprezintă. Trei dintre membrii juriului - Niculina Stoican, Grigore Leşe şi Cornelia Rednic au prezentat momente artistice speciale, după încheierea rolului de juraţi. În doar câteva minute, Niculina Stoican şi Cornelia Rednic s-au duelat muzical, schimbând rolurile şi repertoriul, trecând astfel prin toate zonele ţării. Le-am ascultat cântând ce nu au cântat niciodată, dovedindu-ne astfel că sunt Vedete populare. Şi Grigore Leşe a susţinut un moment în finala Vedeta populară, invitând să i se alăture câţiva foşti concurenţi pe care i-a apreciat în sezoanele trecute. A doua Vedetă populară, Cătălina Rotaru, s-a întors în platoul emisiunii pentru un număr special.

Pe parcursul întregului concurs, inclusiv la finală, concurenţii au fost acompaniaţi de Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Generale a Capitalei, susţinută de Creart, dirijor Marius Zorilă. Ca şi în semifinală, Junii Sibiului au fost alături de concurenţii finalei, coregrafia momentelor fiind semnată de Silvia Macrea.

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...

Prințesa Victoria va vizita Eurovision 2024

Prințesa Victoria va vizita Eurovision 2024

publicat: Joi, 18 Aprilie 2024

Media suedeză scrie că Victoria, Prințesa Moștenitoare a Suediei, va participa la Marea Finala a Concursului Muzical Eurovision 2024 din Malmö.