loader
Foto

Tehnologii terapeutice revoluţionare

RECOMANDARI

În noiembrie 2018, prof. dr. Adrian Bot primea prestigiosul premiu Galien, echivalentul Premiului Nobel în Biotehnologie. A înfiinţat o companie în San Diego, unde este conducător ştiinţific. Obiectivul: programarea celulelor - în cancer, boli degenerative sau autoimune – direct, în corpul uman, folosind nanotehnologia.

 

Medici români care schimbă lumea

Invitat: din SUA, prof. dr. Adrian Bot, cercetător în biotehnologie, vicepreşedinte şi director global de medicină translaţională (cercetare şi dezvoltare)

Descoperirile științifice medicale şi tehnologiile terapeutice revoluţionare duc la reconsiderarea oricărui tip de cancer ca o boală ce poate fi controlată. Cercetătorul Adrian Bot a plecat de 30 de ani din România. A lucrat la unul dintre cele mai importante institute de cercetare din lume, unde l-a cunoscut pe George Emil Palade, decan la Universitatea din San Diego. Între 2002 şi 2011, a continuat ca director de cercetare în Los Angeles, apoi senior director iar, din 2011 este vicepreşedinte la o mare companie farma unde conduce divizia de cercetare şi dezvoltare a noi vaccinuri împotriva cancerului. Are brevete de invenție în domeniul vaccinării genetice (boli infecțioase, autoimune, canceroase).

(w882)

Proiectul cel mai important rămâne tratarea și prevenirea cancerului, reprogramarea sistemului imunitar la nivel genetic pentru a evita infecții virale sau a trata boli autoimune și canceroase. Imunoterpia, terapia pe care a pus-o la punct alături de echipa sa pe care o conduce în America, un tratament „viu“, una dintre cele mai eficiente din lume, are rezultate impresionante în leucemie: 1 din 2 pacienţi se vindecă după o cură. În noiembrie 2018 a primit prestigiosul premiu Galien, echivalentul Premiului Nobel în Biotehnologie. A înfiinţat o companie în San Diego unde este conducător ştiinţific. Obiectivul: programarea celulelor - în cancer, boli degenerative sau autoimune – direct, în corpul uman, folosind nanotehnologia. Printr-o fundație caritabilă, împreună cu Simona, soția sa, cercetător în biomedicină, acordă ajutor copiilor abandonați din România.

Terapii personalizate în cancerele hematologice

(w882)

Invitat: prof. dr. Alina Tănase, coordonator Secţia Hematologie-Transplant Medular, director medical Institutul Clinic Fundeni, președinte Societatea Română de Transplant Medular

Cercetările avansează rapid și dau speranță pacienților și medicilor. Ideal e să identificăm cancerul în faze incipiente, prin teste de sânge specifice, cu markeri tumorali bine definiți pe baza studiilor genetice și celulare. Medicul Alina Tănase continuă să facă performanţă şi se luptă zilnic pentru prelungirea vieţii pacienților. Și în IC Fundeni, s-au implemenatat terapiile personalizate, respectiv Terapia revoluţionară cu celule CAR-T, care utilizează transformarea genetică a unor celule T în distrugători de tumori.

Înscrie-te în Registrul donatorilor de celule stem hematopoietice!

Invitat: dr. Aurora Dragomirişteanu, director Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice

Vorbim despre un gest simplu care poate salva vieți!

***

Marți, 1 octombrie, revedeți această ediție a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră”, la TVR Internațional, de la ora 19:00.

Ediția s-a difuzat în premieră în 26 octombrie 2022.

***

Moderator: Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv: Lucian Băbeanu

Producător tv: Monica Ancuța

***

Vă reamintim că așteptăm opiniile și sugestiile pe pagina noastră de Facebook.

Puteți urmări edițiile emisiunii și pe TVR+.

Foto: 1 Pixabay

 

 
Captivi în ecrane: Dependența digitală care ne schimbă viețile

Ne-am dorit să ne facă viața mai ușoară, dar acum nu mai știm cum să trăim fără ea. Tehnologia digitală, creată să ne ajute, a ajuns să ne ...

Prieteni și provocări de suflet la

Sâmbătă, 05 iulie, de la ora 20.00 și duminică, 06 iulie, de la ora 15.00, vă invităm să revedeţi la TVR 2 o nouă gală a sezonului 14 al ...

Ce înseamnă să fii om în era IA? „Maşinăria care simte”, un documentar care ne pune pe gânduri

Poate IA să interpreteze şi să înţeleagă emoţiile umane? Ce mai înseamnă să fii om într-o lume plină de maşinării care „simt”? Dar, oare, nu am ...