loader
Foto

Motorvlog: Sfaturi pentru a fi șoferi de toamnă mai buni

În cel de-al nouălea sezon, Motorvlog surprinde o etapă importantă din tranziția către electrificare. În fiecare sâmbătă, de la ora 9:00, la TVR 2, Mihai și Andrei ne prezintă cum vor arăta mașinile din viitor.

 

Vor fi bateriile combustibilul viitorului sau hidrogenul va fi cel care va câștiga lupta la final? Este hibridizarea unui diesel o soluție promițătoare sau doar o sectă trecătoare? Merită să-ți cumperi un V8 pe benzină doar pentru că s-ar putea să fie ultima șansă când mai poți găsi unul care încă sună bine? Taxi sau car sharing? Sport sau elegant?

Discutăm toate variantele în noul sezon Motorvlog, în fiecare sâmbătă, de la 9:00, noul sezon al  emisiunii Motorvlog surprinde o etapă importantă din tranziția către electrificare, iar Mihai și Andrei își pun întrebări despre cum vor arăta mașinile din viitor și despre cât de nostalgici vom fi după cele din trecut.

(w882)

5 sfaturi de la MOTORVLOG pentru o experiență mai plăcută la volan în zilele ploioase de toamnă

1. Nu mai claxonați atât de agresiv șoferii care stau pe banda de înainte și la dreapta, deși au verde intermitent la dreapta - unii se vor simți obligați să se bage în fața rândului, să oprească pe trecerea de pietoni ori să intre în intersecție riscând să provoace un accident grav. E posibil să nu fi știut că în acea intersecție există verde intermitent la dreapta, e posibil să nu fi fost lăsat să se încadreze pe banda de înainte chiar de cei care-l claxonează ulterior ''pentru că are un BMW cu numere de Buzău și e moldovean", e posibil să-și dorească să meargă înainte și e dreptul lui.

2. Păstrați distanța față de mașina din față - Chiar dacă avem mașina mai puternică și mai rapidă, este suficient să o știm doar noi. Nu trebuie să dovedim asta și celorlalți participanți la trafic. În plus, de ce ai vrea să stai atât de aproape de spatele unei mașini inferioare? Nu cumva, nefiind atât de puternică și de rapidă ca a ta, are și frâne mai proaste?

3. Spală-te pe mâini înainte și după ce ai coborât din mașină - mașina poate fi altarul unde-ți aduni gândurile înainte de orele de birou, leagănul copiilor pe care-i duci în fiecare zi la școală, biroul mobil sau cuibușorul tău de nebunii - de ce să pui mâna pe ea ca pe topor și să nu o menții curată?

4. Verifică-ți presiunea în pneuri - Scăderile bruște de temperatură pot afecta presiunea din pneuri, iar pneurile sunt chestiile alea importante care mențin contactul dintre dintre noi și suprafața pe care rulăm. Toamna apar diferențe mari de temperatură între zi și noapte, așa că ne este recomandat să verificăm presiunea din anvelope mai des. Anvelopele care nu au o presiune corectă se uzează mai mult, consumă mai mult și au aderență mai slabă. A se verifica aici și punctul 2.

5. Mașina e aceeași și când plouă - Ploaia scade vizibilitatea, scade aderența, scade pofta de a merge la muncă și ne deprimă în general. Dar nu ar trebui să ne afecteze atât de mult încât să uităm că mașina poate merge cu viteze chiar mai mari de 5km/h atunci când apăsăm pedala de accelerație. Unii șoferi au șefi care nu suportă întârzierile, alții poate că au uitat unul dintre copii acasă sau poate că au dormit în altă parte și acum se grăbesc acasă să prindă noul sezon Motorvlog, în fiecare sâmbătă de la 9 dimineața.

(w882)

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.