loader
Foto

Galerie foto

Maramureşeanca Daria Gâdea, a cincea semifinalistă „Vedeta populară”

Când era mică, îşi însoţea tatăl la Operă şi se urca pe un scăunel, jucându-se de-a dirijorul. Acum este studentă în anul al II-lea la secţia Dirijat a Facultăţii de Muzică. La fel de mult e pasionată de muzica populară. Daria Gâdea, în vârstă de 22 de ani,  s-a calificat în semifinala „Vedeta populară”.

 

O tânără de 22 de ani, din Maramureşul istoric, a trecut în etapa următoare a concursului Vedeta populară. Daria Gâdea, care se pregăteşte să devină dirijor, a fost alesă aseară, la TVR 1, a cincea semifinalistă a concursului de talente dedicat interpreţilor de folclor, decizia fiind luată de juriul emisiunii format din Grigore Leşe, Mircea Dinescu, Laura Lavric, Constantin Enceanu şi Elise Stan.

Daria a crescut cu muzica în familie. Tatăl ei cântă la oboi şi taragot, la Opera Naţională din Cluj. Când era mică, Daria îşi însoţea tatăl la Operă şi se urca pe un scăunel, jucându-se de-a dirijorul. Acum este studentă în anul al II-lea la secţia Dirijat a Facultăţii de Muzică. A studiat şi vioara, dar s-a întors la dirijat şi la muzica populară.

Daria trăieşte la Cluj, dar sufletul ei a rămas de maramureşeancă. În clasa I, la serbarea şcolară, au primit temă să se costumeze în ce vor ei. În ce credeţi că s-a costumat Daria? În maramureşeancă.

În concurs, Daria Gâdea a cântat „M-o chemat mândru la joc” şi „Vine vreme să mă duc”, în duet cu un maramureşean adevărat, artistul Gheorghe Turda.

(w882)

Minutul de aur al concursului de aseară (înregistrat la 22.43), momentul în care Grigore Leşe a anunţat decizia finală a juriului, a fost urmărit la TVR 1 de 836.000 de telespectatori (ceea ce corespunde unui rating* mediu de 4,7% şi unei cote de piaţă medii de 10,7%). În medie, show-ul Vedeta populară, prezentat de Iuliana Tudor, a fost urmărit la nivel naţional de 545.000 de telespectatori (rating 3% şi share 6%), audienţă ce a plasat TVR 1 în top 5 cele mai urmărite programe ale serii de duminică, în intervalul 21.00-22.50.

Mai jos, unul dintre momentele susţinute de Daria Gâdea pe scena Vedeta populară de la TVR1:

Ce ar trebui să aibă un artist să ridice în picioare juriul şi publicul? Ce fel de interpreţi caută juriul şi încă nu i-a găsit în primele cinci ediţii? Aflăm duminica viitoare la TVR 1, când Vedeta populară continuă cu alţi şase concurenţi care vor un loc în semifinală. Vedeta populară este la TVR 1, în fiecare duminică, de la ora 21.00.

(w882)

Sursa date audienţă: Kantar Media / Prelucrare TVR / copyright: ARMA

credit foto: Doru Ochea

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...