loader
Foto

„Croaziera”, la TVR Internațional

Sâmbătă, 7 mai, de la ora 23.00, TVR Internațional difuzează filmul "Croaziera", în regia lui  Mircea Danieluc.

 

Producție 1981, în regia lui Mircea Daneliuc, cu Tora Vasilescu, Nicolae Albani, Maria Gligor și Paul Lavric.

Pelicula este o comedie care spune povestea câtorva tineri câştigători ai diverselor întreceri socialiste care sunt recompensaţi cu o croazieră pe Dunăre, de la Calafat la Cernavodă. Sub privirile vigilente ale tovarăşului Proca şi a doctorului Velicu, însărcinaţi cu bunul mers al acţiunii, tinerii profită de orice prilej pentru a face haz şi a se abate de la „morala socialistă”.

Despre acest film, Cristian Tudor Popescu scria în 2011: „Daneliuc rupe normalitatea aparentă şi trece la metafora politică, încărcând personajele şi acţiunea cu un puternic mesaj anti-sistem. Activistul de partid îşi face apariţia în toată splendoarea în persoana lui Proca. Este primul protagonist tovarăş în totalitate negativ din filmul românesc sub dictatură”.

„Croaziera” a primit, în 1981, marele premiu la Festivalul de Film de la Costinești și câteva premii ACIN, printre care marele premiu, premiul pentru montaj – Maria Neagu – şi diplome de onoare – Ioana Manolescu şi Nicolae Albani.

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...