loader
Foto

Două faţete diferite ale iubirii la „Duminica filmului românesc”

Pe 30 mai, TVR2 a programat două filme româneşti despre cea mai dezbătută problemă a oamenilor: iubirea. Urmăriţi Pădurea nebună , regizat de Nicolae Corjos de la 13:10 şi Destine romantice , ultimul film al regizorului Haralambie Boroş, de la 20:10.

 

De la 13.10: PĂDUREA NEBUNĂ – România, 1982
Regia: Nicolae Corjos
Cu: Florin Zamfirescu, Horaţiu Mălăele, Valeria Sitaru, Catrinel Dumitrescu

Dramă, ecranizare a romanului cu acelaşi titlu de Zaharia Stancu. După Primul Război Mondial, Darie pleacă din satul său natal, la oraş, ca să înveţe carte şi „să intre în lume”, fiindcă visează să devină scriitor. În timp ce, în jurul lui, societatea se zbate să iasă din starea de confuzie de după marele conflict, Darie îşi trăieşte iubirea pătimaşă cu Valentina, în pădurea „nebună” – şi periculoasă – de la marginea oraşului.

Iubirea dintre Darie (Florin Zamfirescu) şi Valentina (Valeria Sitaru) este interpretată în film de doi actori care în viaţa reală împărtăşeau o frumoasă poveste de dragoste. La acea dată, Florin Zamfirescu şi Valeria Sitaru erau căsătoriţi şi aveau împreună o fiică, Ştefana, născută în 1978. Şi chiar dacă după o căsnicie de 12 ani, cei doi s-au despărţit,  ei au rămas mai apoi în relaţii minunate, colegiale.

 

De la 20.20: DESTINE ROMANTICE – România, 1981
Regia: Haralambie Boroş
Cu: Eftimie Popovici, Imola Gaspar, Tamara Creţulescu, Ştefan Mihăilescu-Brăila

(oar_w460) Destine ro

Dramă. Pe un şantier de construcţii, inginerul-şef îşi reîntâlneşte fosta soţie; deşi e un profesionist desăvârşit, bărbatul a eşuat complet în viaţa personală, ca soţ şi tată.

Acesta este ultimul film al regizorului Haralambie Boroş.

Rolul principal a fost atribuit actriţei Imola Gáspár care, în 1993, s-a mutat în Ungaria. Din 2008, ea s-a stabilit în Marea Britanie unde se află în prezent. De-a lungul anilor, actriţa a lucrat cu regizori de frunte şi a jucat în peste 40 de filme din Europa și America.  Ea a câștigat 2 premii, pentru cea mai bună actriță din Ungaria și cea mai bună interpretare în Portugalia.

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...