loader
Foto

Doru Danileț – „O nouă ţintă în viață” | VIDEO

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 13 iunie, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne-au prezentat două noi reportaje-portret ale unor eroi de lângă noi. Telespectatorii îşi pot vota favoriţii timp de o săptămână.

 

Este cel care a pus arcul în mâna primului sportiv paralimpic din România.

(w882)

Doru Danileț a fost primul care a susţinut și dezvoltat ideea că tirul cu arcul este un sport pe care multe persoane cu dizabilități îl pot practica. Acest sport e mai accesibil decât alte sporturi persoanelor cu dizabilități fizice destul de severe și de aproape orice vârstă.

(w882)

A început în 2013 și, după multe acțiuni de promovare în diverse orașe și colaborând uneori cu organizații din domeniu, a reușit să convingă suficienţi oameni să practice acest sport, astfel încât, în 2016, a putut organiza primul Campionat Național de Arc Paralimpic din România. În 2021, a însoţit la Tokyo cu primul român calificat la o Olimpiadă paralimpică, iar în 2022, un arcaș antrenat de el câstiga, la Roma, primul titlu de Camipon European la tir cu arcul pentru România.

(w882)

(w882)

Nu a fost susținut financiar de nimeni, dar spune că munca lui a fost răsplatită de transformarea prin care oamenii cu care a lucrat au trecut de-a lungul timpului și de felul în care niște oameni învinși de soartă au reușit să devină invingători.

(w882)

Este o nouă muncă de pionierat în România și un mod de a arăta oamenilor că viața continuă. Că, prin sport, poți aparține unei comunități, poţi să-ți crești stima de sine și să înveți să gândești ca un învingător.

(w882)

(w882)

Doru Danileţ reprezintă o nouă propunere a Televiziunii Române pentru titlul de „Omul anului”. L-am cunoscut joi, pe 13 iunie, de la ora 18.30, în episodul 8 al noului sezon al campaniei TVR ce caută eroii dintre noi. „O nouă ţintă în viaţă” este titlul reportajului realizat de echipa TVR.

​***

Lansată în 2023, campania „Omul anului” a fost primită cu bucurie de telespectatorii TVR. Oameni obişnuiţi, mulţi dintre ei necunoscuţi publicului larg, au avut ocazia să fie apreciaţi de o ţară întreagă pentru fapte deosebite, pentru realizări personale de excepţie, pentru felul în care au reacţionat într-o situaţie limită, pentru modelul pe care îl oferă comunităţii lor.

Anul acesta, spectacolul poveştilor emoţionante şi al oamenilor buni continuă. Din 25 aprilie, în fiecare joi după-amiază, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale unor astfel de eroi. Telespectatorii pot vota protagoniştii fiecărei ediţii timp de o săptămână, până la următoarea ediţie şi, în acelaşi timp, pot transmite propuneri pentru a fi înscrise în cursa pentru „Omul anului”.

Logo

 
Trofeul Valea Uzului. Raliul Moldovei, în direct la TVR Iași și TVR3 | VIDEO

De sâmbătă, 27 iulie, în Moldova răsună din nou motoarele mașinilor de cursă.  

Oana Giurgiu ne spune cum a început totul şi ne poveşteşte întâmplări mai mult sau mai puţin de groază din ediţiile "Luna Plină"  de până acum ...

Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...