loader
Foto

Doru Danileț – „O nouă ţintă în viață” | VIDEO

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 13 iunie, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne-au prezentat două noi reportaje-portret ale unor eroi de lângă noi. Telespectatorii îşi pot vota favoriţii timp de o săptămână.

 

Este cel care a pus arcul în mâna primului sportiv paralimpic din România.

(w882)

Doru Danileț a fost primul care a susţinut și dezvoltat ideea că tirul cu arcul este un sport pe care multe persoane cu dizabilități îl pot practica. Acest sport e mai accesibil decât alte sporturi persoanelor cu dizabilități fizice destul de severe și de aproape orice vârstă.

(w882)

A început în 2013 și, după multe acțiuni de promovare în diverse orașe și colaborând uneori cu organizații din domeniu, a reușit să convingă suficienţi oameni să practice acest sport, astfel încât, în 2016, a putut organiza primul Campionat Național de Arc Paralimpic din România. În 2021, a însoţit la Tokyo cu primul român calificat la o Olimpiadă paralimpică, iar în 2022, un arcaș antrenat de el câstiga, la Roma, primul titlu de Camipon European la tir cu arcul pentru România.

(w882)

(w882)

Nu a fost susținut financiar de nimeni, dar spune că munca lui a fost răsplatită de transformarea prin care oamenii cu care a lucrat au trecut de-a lungul timpului și de felul în care niște oameni învinși de soartă au reușit să devină invingători.

(w882)

Este o nouă muncă de pionierat în România și un mod de a arăta oamenilor că viața continuă. Că, prin sport, poți aparține unei comunități, poţi să-ți crești stima de sine și să înveți să gândești ca un învingător.

(w882)

(w882)

Doru Danileţ reprezintă o nouă propunere a Televiziunii Române pentru titlul de „Omul anului”. L-am cunoscut joi, pe 13 iunie, de la ora 18.30, în episodul 8 al noului sezon al campaniei TVR ce caută eroii dintre noi. „O nouă ţintă în viaţă” este titlul reportajului realizat de echipa TVR.

​***

Lansată în 2023, campania „Omul anului” a fost primită cu bucurie de telespectatorii TVR. Oameni obişnuiţi, mulţi dintre ei necunoscuţi publicului larg, au avut ocazia să fie apreciaţi de o ţară întreagă pentru fapte deosebite, pentru realizări personale de excepţie, pentru felul în care au reacţionat într-o situaţie limită, pentru modelul pe care îl oferă comunităţii lor.

Anul acesta, spectacolul poveştilor emoţionante şi al oamenilor buni continuă. Din 25 aprilie, în fiecare joi după-amiază, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale unor astfel de eroi. Telespectatorii pot vota protagoniştii fiecărei ediţii timp de o săptămână, până la următoarea ediţie şi, în acelaşi timp, pot transmite propuneri pentru a fi înscrise în cursa pentru „Omul anului”.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Pensia - un drept câștigat

Pensia - un drept câștigat

publicat: Marţi, 18 Iunie 2024

Aţi primit decizia de pensionare şi sunteţi nemulțumit cu privire la suma de bani care v-a fost calculată? Nu v-au fost luate în calcul toate ...

„Vară pentru voi!”: Babasha și concertele Coldplay de la București | VIDEO

Prima ediție din noul sezon ne găsește divizați: a fost sau nu a fost rasism pe Arena Națională, la concertul Coldplay? Mai mai multe în ediția ...

În premieră la TVR 1: „Război şi pace”, ecranizare BBC din 2016

Pe măsură ce conflictul Rusiei cu Napoleon atinge apogeul, cinci familii aristocratice se confruntă cu întâmplări pe cale să le schimbe viaţa ...