loader
Foto

Galerie foto

Dinescu, Leşe şi şalăul, la Politică şi delicateţuri

Mircea Dinescu deschide seria emisiunilor sale la TVR 1, TVR HD şi TVR+ cu o şuetă cu Grigore Leşe şi o reţetă cu şalău de Dunăre, duminică, la 14.30.

 

UPDATE: Ediția de duminică este disponibilă online pe TVR+

Pe 9 martie, de la ora 14.30, telespectatorii TVR 1 şi TVR HD au şansa să petreacă o oră alături de doi poeţi, unul al muzicii şi celălalt al slovelor, la prima ediţie Politică şi delicateţuri. Amfitrionul Mircea Dinescu şi invitatul său, rapsodul Grigore Leşe petrec împreună o după-amiază tihnită de duminică, într-un loc ticluit special pentru şuete prieteneşti şi delicii culinare, totul scăldat într-o lumină aurie, venită parcă din alte vremuri.

Martor tăcut la toate acestea, un şalău burtos de Dunăre, împachetat cu măiestrie în aluat cu bere de Mircea Dinescu şi servit cu prietenie lui Grigore Leşe, se împuţinează văzând cu ochii. După ce gătesc şi se ospătează, cei doi cântă împreună cu lăutari cu strună meşteşugită, stau la poveşti, iar privitorii află câte-n lună şi-n stele despre viaţă, muzică şi poezie.

„Am reînceput emisiunea Politică şi delicateţuri cu speranţa că, în mireasma unui sos parfumat şi a unei mâncări care arată bine, o să înghiţim şi politica mai uşor. Şi dacă, pe lângă alte mirodenii, în final mai adăugăm şi muzică, fiţi siguri că vom putea supravieţui ceva mai bine în această lume”, spune Mircea Dinescu.

Primăvara lui 2014 este, pentru telespectatorii TVR, prilej de reîntâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Elisabeta Lipă, la ”Portret de excelență”: ”Am avut numeroase ocazii să rămân afară, în străinătate, dar nu am putut...Nu există țară mai frumoasă ca a noastră”

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 16:00, la  TVR Cultural, Mihaela Olaru va sta de vorbă cu Elisabeta Lipă, cea mai medaliată canotoare din istoria ...

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...