loader
Foto

Derby-ul Dinamo-Steaua, în direct la TVR

Cele două echipe se întâlnesc pe 22 noiembrie, în derby-ul etapei a 18-a, transmis în direct la TVR 1 şi TVR HD de la ora 20.30. Telespectatorii de peste Prut pot vedea meciul la TVR MOLDOVA, la aceeaşi oră.

 

După meci Marian Olaianos prezintă o ediţie specială a „Reprizei a treia”.

Indiferent de situaţia din clasament, o întâlnire Dinamo-Steaua rămâne un meci de mare interes pentru fotbalul românesc. Duminică, 22 noiembrie, TVR 1 şi TVR HD transmit în direct unul dintre cele mai aşteptate jocuri ale etapei a 18-a, o confruntare istorică pentru ambele echipe. Partida Dinamo-Steaua poate fi urmărită live, de la ora 20.30, comentată de Marian Olaianos şi Dragoş Bocanaciu. De asemenea, întâlnirea celor două rivale se va transmite în direct şi pe TVR MOLDOVA.

Anunţat iniţial pe Arena Naţională, meciul se va juca, până la urmă, pe Stadionul Dinamo, grandioasa arenă din Capitală neprimind avizul din partea ISU în timp util. De altfel, aceasta nu este singura problemă apărută înaintea derby-ului etapei: pentru roş-albaştri, meciul de duminică este, poate, cel mai greu dintre toate întâlnirile cu echipa din Ştefan cel Mare, Steaua anunţând nu mai puţin de 8 jucători indisponibili pentru partida cu Dinamo.

Împreună, cele două echipe deţin 44 de titluri, precum şi 54 de finale ale Cupei României şi Cupei Ligii. 67 dintre cei 86 de fotbalişti cu prezenţe pentru România la ultimele opt turnee finale au provenit de la singurele formaţii care nu au retrogradat niciodată din Liga 1 Orange! Meciul din 22 noiembrie este a 134-a întâlnire dintre cele două echipe în campionat şi a 160-a în toate competiţiile. Primul meci direct jucat de Dinamo şi Steaua a fost pe 21 noiembrie 1948 (CSCA Bucureşti-Dinamo, scor 0-1), iar după doi ani şi jumătate a venit primul succes al roş-albaştrilor, 2-1, pe stadionul „Republicii”. Tot pe arena acum dispărută s-a înregistrat un 6-2 pentru Dinamo, cel mai clar succes, pe 1 octombrie 1951.

27 de fotbalişti au bifat prezenţe în derby-urile din campionat atât pentru Steaua, cât şi pentru Dinamo. Dintre aceştia, patru au marcat pentru ambele echipe: Dănciulescu, Cătălin Munteanu, Denis Şerban şi Andrei Cristea. Clasamentul prezenţelor dinamoviste şi steliste în derby, în campionat, este următorul:

1. Cornel Dinu (Dinamo) – 28 (32 total)

2. Tudorel Stoica (Steaua) – 24 (30 total)

3. Ion Nunweiller (Dinamo) - 23

4. Zavoda Vasile (Steaua) - 22

5. Marius Lăcătuş (Steaua) - 21 (30 total)

6. Ionel Dănciulescu (Dinamo) - 21.

Pe 9 septembrie 1989, alb-roşii au reuşit un record continental, partida Steaua-Dinamo încheindu-se cu scorul de 0-3 (goluri: Mateuţ, Timofte I, Cezar Zamfir), victoria echipei din Ştefan cel Mare oprind seria de 104 meciuri fără înfrângere înregistrată de Steaua în campionat! În 4 aprilie 1998, Steaua şi-a luat o importantă revanşă în faţa „câinilor”, reuşind un 5-0, cu Mihai Stoichiţă şi Viorel Hizo pe băncile tehnice.

De la victoria cu 1-0 din aprilie 2011, dinamoviştii n-au mai reuşit să câştige împotriva Stelei; au urmat 12 meciuri în toate competiţiile, încheiate cu nouă victorii Steaua (şapte în campionat) şi trei remize (două în campionat). În total, Steaua a câştigat 41 de partide în campionat, 47 s-au terminat la egalitate, în timp ce Dinamo şi-a trecut în cont 45 de victorii. Clubul din Ştefan cel Mare este singurul din Liga 1 Orange care are palmares pozitiv în faţa Stelei.

Pentru TVR este un moment important, acesta fiind primul derby jucat de cele două echipe transmis de Televiziunea Română după 9 ani şi 2 luni. Astfel, emisiunea Repriza a treia, cu Marian Olaianos, Ovidiu Ioaniţoaia şi Marius Mitran, va beneficia de o ediţie specială, difuzată la TVR 1 şi pe TVR+, de la ora 19.45 - în cadrul jurnalului de ştiri sportive, apoi în pauza meciului şi la final, de la 22.30, cu toate reacţiile de la stadionul Dinamo. Meciul va fi comentat pentru telespectatorii TVR de Dragoş Bocanaciu şi Marian Olaianos.

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...