loader
Foto

Galerie foto

TVR transmite Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană din Iaşi

Ediţie specială Repere sacre, luni, 14 octombrie, de la ora 10.00, în direct la TVR 1, TVR 3 sau online, pe TVR+

 

În fiecare an, sărbătoarea din 14 octombrie este un prilej de apropiere şi de mărturisire creștină pentru credincioşii din ţară şi din străinătate, care vin la Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva şi ale altor sfinţi ai Bisericii Ortodoxe. Ca de obicei, TVR transmite în direct slujba Sfintei Liturghii, oficiată în Catedrala mitropolitană din Iaşi, aceasta putând fi urmărită într-o ediţie specială a emisiunii Repere sacre, difuzată atât la TVR 1, cât şi la TVR 3 sau online, pe TVR+.

˶De ziua Sfintei se schimbă ceva în sufletul credincios al ieşenilor şi al multor pelerini, veniţi cu mic, cu mare, cu toate mijloacele de transport, să se închine şi să se roage. În Mitropolie, cu toată înghesuiala inerentă în astfel de evenimente, pare să se infiltreze o lumină specială, diafană, mai delicată decât aceea strecurată din cele mai celebre vitralii ale măreţelor catedrale ale lumii. În aceste zile Iaşul pare mai cuvios decât este şi mai istoric; oraşul devine, pentru o vreme, o capitală, o mare capitală de suflet. Şi ce rang poate fi egalat de o aşezare omenească decât acesta, de casă a întregii suflări a credinţei?˝, declară Elena Dinu, realizatoarea emisiunii Repere sacre.

Mii de pelerini vin în jurul zilei de 14 octombrie la Iaşi, cu sufletul curat şi speranta ca se vor întoarce acasă mai buni. Pentru cei care nu pot face acest drum, TVR difuzează luni, de hramul Sfintei Parascheva, începând cu ora 10.00, slujba Sfintei Liturghii, simultan pe TVR 1, TVR 3 și pe TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...