loader
Foto

Cel mai grandios spectacol al planetei în direct la TVR

Vineri, 27 iulie, de la ora 23.00, ceremonia de deschidere a JO de la Londra se transmite în direct la TVR 1, TVR HD şi  jo2012.tvr.ro . De 48 de ani, Olimpiada se vede la TVR.  

 

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, ale cărei detalii sunt ţinute în mare secret de organizatori, se anunţă a fi cea mai fastuoasă de până acum. Telespectatorii români o vor putea urmări la TVR vineri seară, începând cu ora 23.00, în transmisiune directă pe TVR 1, TVR HD şi jo2012.tvr.ro. Alina Alexoi şi Sorin Hobana vor comenta în direct de la Londra evenimentul desfăşurat pe stadionul olimpic şi deschis oficial de Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii.

„Spectacolul olimpic e fascinant şi nu se poate compara cu nicio altă competiţie sportivă. Cel mai greu e să alegi ce vrei să vezi, unde să fii prezent. Pentru prima dată în cariera mea, voi comenta festivităţile de deschidere şi închidere şi, poate e greu de crezut, asta îmi dă cele mai mari emoţii... Abia aştept apoi să aduc în casele românilor bucuria câştigării medaliilor la gimnastică şi scrimă. Ştiu cum şi cât au muncit Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Larisa Iordache, Flavius Koczi, Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Ana Brînză, Simona Gherman sau Anca Măroiu şi ştiu că pot câştiga medalii. Mizez pentru medalii pe ambiţia canotoarelor, pe dăruirea canoiştilor, pe viteza judokanelor şi nu exclud surprizele. Ele pot veni de la tir, de la lupte, box sau atletism”, a declarat Alina Alexoi, comentator special al TVR la Londra.

Peste 10.000 de sportivi din întreaga lume se vor întrece în cele 36 de discipline oficiale ale acestei ediţii. Dintre aceştia, 103 sportivi sunt români şi vor concura pentru medalii la 15 dintre probele sportive (atletism, box, canotaj, ciclism, scrimă, gimnastică, judo, kaiac-canoe, tir, nataţie, tenis de masă, tenis de câmp, polo, haltere şi lupte) ale Olimpiadei de la Londra.

120 de şefi de stat şi de guvern vor asista la spectacolul grandios, care a costat 27 de milioane de euro, show conceput de cineastul Danny Boyle, recompensat cu opt premii Oscar în 2009. Cancelarul german Angela Merkel şi premierul japonez Yoshihiko Noda se vor afla, vineri, în tribunele VIP ale stadionului de la Londra cu o capacitate de 80.000 de locuri. Familia regală britanică - Prinţul William, soţia sa Kate, prinţul Harry, prinţul Charles şi Camilla - vor fi de asemenea prezenţi la ceremonia de deschidere. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va deschide oficial JO, iar William, Kate şi Harry, „ambasadori" ai echipei olimpice britanice, vor asista la mai multe probe, ca de altfel şi Charles şi Camilla.

Angelina Jolie şi Michelle Obama se numără printre personalităţile aşteptate la Londra pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de vară care are loc vineri seară. Prima doamna a SUA, Michelle Obama, va conduce delegaţia ţării sale. Jucătorul român de tenis Horia Tecău va purta mâine seară drapelul naţional la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra. David Beckham, fostul căpitan al reprezentativei Angliei va avea de asemenea un rol în cadrul ceremoniei de deschidere.

 

*** TVR este principala televiziune care transmite Jocurile Olimpice de la Londra *** TVR este locul unde putem vedea toţi sportivii români în competiţie *** TVR este singura televiziune care a susţinut România la Jocurile Olimpice, de-a lungul timpului.

Jocurile Olimpice se văd la TVR

În mod tradiţional, Televiziunea Română oferă cele mai importante competiţii sportive pentru români. TVR a început difuzarea Jocurilor Olimpice în 1964, cu ediţia desfăşurată la Tokio.

Anul acesta, TVR transmite, pe posturile TVR 1, TVR 2 şi TVR 3, un număr record de ore – aproximativ 400, cărora li se vor adăuga cele aproape 300 de ore de Jocuri Olimpice difuzate la calitate înaltă, pe TVR HD (transmisiuni live, simultan cu celelalte canale sau înregistrări), precum şi rezumate, studiouri şi Buletine Olimpice. Toate competiţiile din cadrul JO 2012 la care iau parte sportivi români se văd la TVR.

Anul acesta, TVR a lansat site-ul românesc oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra,www.jo2012.tvr.ro, unde românii pot urmări live competiţiile şi unde pot rămâne conectaţi non-stop la atmosfera Olimpiadei. Imaginile de arhivă cu sportivii români participanţi la Jocurile Olimpice pot fi văzute online în exclusivitate pe platforma video a Televiziunii Române –www.tvrplus.ro.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...