loader
Foto

Galerie foto

„Braţele Afroditei”, un clasic de aventuri al filmului românesc, la TVRi

Acţiune, suspans, comedie şi actori unul şi unul ne aşteaptă sâmbătă seară, 24 septembrie, de la 23.00, la TVR Internațional.

 

Sâmbătă seară, ne delectăm cu un film românesc de aventuri, lansat în 1978, în regia lui Mircea Drăgan. „Braţele Afroditei” este o producţie a cărei acţiune te ţine cu sufletul la gură şi o distribuţie de excepţie, din care fac parte Radu Beligan, Violeta Andrei, Mircea Albulescu sau Jean Constantin. Pe 24 septembrie, de la ora 23.00, avem la TVR Internațional aventură, suspans, umor, urmăriri pe mare, traficanţi de artă, iar în final, binele învinge.

(w882)

(w882) discutie a

Acţiunea are loc în oraşul marocan Nador, unde, în timpul unor lucrări de amenajări portuare la care participă specialişti locali şi români, sunt descoperite pe fundul mării nişte statui antice. Încep o serie de investigaţii arheologice, îngreunate de amestecul unei bande de traficanţi de obiecte de valoare, condusă de Mendoza, care caută să intre în posesia lor, prin orice mijloace.

(w882) statuie

(w882) beligan

Constructorii români, precum şi reporterul Ema Pop, care realizează un material filmat la faţa locului, ajută poliţia locală să le vină de hac.

(w882) Amza

(w882) george mih

Filmul este produs de Româniafilm şi Centrul Cinematografic Marocan, iar dialogurile personajelor sunt în română şi în franceză, dar şi în arabă, în distribuţie regăsindu-se şi actori din Maroc. Dintre numele mari ale cinematografiei româneşti, ne vom bucura să-i mai vedem în comedia de aventuri „Braţele Afroditei” pe Ioana Drăgan, Dem Rădulescu, Amza Pellea, Florina Cercel, George Mihăiţă sau Alexandru Repan.

Cooperarea ”frăţească” dintre muncitorii şi tehnicienii marocani şi români, care construiesc împreună noul port Nador la Marea Mediterană, este tulburată de acţiunea unor gangsteri internaţionali, traficanţi de obiecte arheologice, care vor să sustragă, în folos propriu, comorile antice scoase întâmplător la iveală de pe fundul mării de către constructori; poliţia marocană desluşeşte iţele încurcate ale afacerii, colaborând şi cu o echipă de specialişti – arheologi aduşi tocmai din România.” (Bujor T. Râpeanu - ”Filmat în România”, 2005, Ed. Fundaţiei Pro)

***

România-Maroc, 1979

Regia: Mircea Drăgan

Scenariul: Ioan Grigorescu

Muzica: Ion Cristinoiu

Cu: Radu Beligan, Violeta Andrei, Mircea Albulescu, Larbi Dougmi, Dem. Rădulescu

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Disbioza, ediție specială

Disbioza, ediție specială "NutriInfo"

publicat: Vineri, 19 Aprilie 2024

Disbioza, un cuvânt mic, dar cu impact uriaș în sănătatea noastră. Este momentul să îi acordăm atenția cuvenită. Nu rata ediția specială ...