loader
Foto

7 nopţi de Revelion în 7 zile

Program special la TVR 2 pentru primele zile din 2013

 

TVR 2 a pregătit pentru ultima zi din 2012 şi pentru primele zile ale noului an un program special, în care se regăsesc concerte şi evenimente muzicale, piese de teatru pentru copii, filme de calitate, emisiuni de colecţie ale Televiziunii Române, precum şi programe noi realizate special pentru zilele din preajma trecerii între ani.

Una dintre seriile programate pentru această perioadă sub genericul “7 nopţi… în 7 zile” cuprinde o selecţie a celor mai bune momente ale Revelioanelor din ultimii ani. Astfel, în ultima seară a anului 2012, de la ora 18.30, este programat Revelionul “45 de ani de TV” (2002), în primele zile din 2013 putând fi urmărite zilnic, de la ora 18.30, şi alte ediţii de colecţie: “Revelion Magic” (ediţia 2009), prezentată de Ioana Benedek şi Gelu Voicu (programat marţi, 1 ianuarie), ”ÎnTrecerea Vedetelor” (din 2012), cu Maria Buză, Iuliana Tudor, Dan Bittman, Mircea Radu, Marius Rizea (miercuri, 2 ianuarie), ”Surprinse, surprinse” (2008), prezentat de Gabriel Coveşeanu (joi, 3 ianuarie), ”Zi că-ţi place… dacă-ţi place” (2003), prezentat de Dan Condurache şi Lucian Ghimişi (vineri, 4 ianuarie), ”Revelion 2010” (2010), cu Delia Matache, Aurelian Temişan şi Vlad Miriţă (sâmbătă, 5 ianuarie) şi ”Coolmea distracţiei – Revelionul de Aur”, prezentat de Sabrina Manoliu (din 2007) ce va fi difuzat duminică, 6 ianuarie.

În ultima seară a anului 2012, telespectatorii se vor putea delecta cu un adevărat maraton de filme de toate genurile: western (“Răzbunare în Vestul sălbatic”, de la ora 20.10), comedie („Ani de liceu, la vârsta a doua”, de la 01.15) şi thriller („Partenerii” cu Armand Assante, de la ora 2.45). De asemenea, de la ora 22.00 este programat cunoscutul film “Filantropica”, în regia lui Nae Caranfil, care reuneşte o distribuţie de excepţie: Mircea Diaconu, Gheorghe Dinică, Mara Nicolescu, Florin Zamfirescu.

Marţi, în prima zi din noul an, de la ora 20.10, telespectatorii TVR 2 sunt invitaţi să râdă pe seama sfârşitului amânat al lumii, urmărind o producţie realizată special pentru această perioadă - „Mayaşul frate cu românul”! Lumea nu s-a sfârşit pe 21 decembrie 2012, pentru că mayaşul (interpretat de Cristi Iacob), care a încurcat calendarele generând sumbra prevestire, i-a cunoscut pe români.

TVR 2 a pregătit pentru 2 ianuarie o seară de neuitat, din care nu lipsesc momente de aur cu “marea familie” a lăutarilor de ieri şi de azi, cântece de petrecere cu interpreţi îndrăgiţi ai cântecului popular românesc şi tarafuri tradiţionale. Nicolae Furdui Iancu şi grupul instrumental "Crai Nou", Gheorghe Turda, Margareta Clipa, grupul folcloric "Rapsozii Oltului de Jos", Elena Mândrescu, Polina Gheorghe, taraful din Mârşa sunt câţiva dintre artiştii care vor putea fi ascultaţi în cadrul programului Să petrecem astă seară!” (miercuri, 2 ianuarie, ora 20.10).

Muzica nu lipseşte nici din programul celorlalte zile. Cei care nu s-au numărat printre cei peste 10.000 de spectatori prezenţi la Sibiu anul acesta, în octombrie, la Gala Media Music Awards, pot urmări la TVR 2 o selecţie a celor mai importante momente desfăşurate în cadrul acestui eveniment (marţi-vineri, 1-4 ianuarie, de la ora 22.00).

Programul TVR 2 a rezervat pentru primele zile din 2013 un tronson special pentru copii, de la ora 8.30. “Micul lord” (marţi), ”Pinocchio” (miercuri), ”Albă ca Zăpada” (joi) şi ”Scufiţa Roşie” (vineri) sunt piesele de teatru pentru copii programate pentru începutul anului.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...