loader
Foto

Galerie foto

Taraful care a cântat pentru Johnny Depp, pe scenă la Vedeta populară

Duminică, 22 octombrie, începe la TVR 1 competiţia care desemnează cel mai talentat interpret de folclor. Iuliana Tudor prezintă concursul celor care vor să devină „Vedeta populară” în fiecare duminică, de la ora 21.00. Premiul cel mare: 100.000 de lei.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+ (partea I și a II-a)

Primii şase concurenţi ai talent show-ului de folclor Vedeta populară de la TVR urcă pe scenă duminică seară. Mari artişti ai folcorului românesc - Maria Ciobanu, Nicolae Furdui Iancu, Saveta Bogdan, Mariana Anghel, Maria Cârneci - vin să îi susţină în probele de concurs pe interpreţii din Bistriţa, Prahova, Hunedoara, Alba, Gorj şi Giurgiu. Taraful vechi de la Clejani, care a cântat şi pentru actorul Johnny Depp, face echipă cu unul dintre concurenţii primei ediţii Vedeta populară.

Din 22 octombrie, la TVR 1 se caută Vedeta populară! Interpreţi care visează să devină celebri şi cântă muzică populară vor face spectacol în faţa juriului şi a celor de acasă punând la bătaie voci extraordinare, apariţii scenice memorabile, interpretări de suflet. Concursul de talente destinat interpreţilor amatori din folclorul românesc este prezentat de Iuliana Tudor în fiecare duminică, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

(w882)

„Avem concurenţi foarte buni, cu vârste care variază între 18 şi 84 de ani... Chiar de la prima ediţie veţi vedea că diversitatea este cuvântul de ordine în noul nostru show: avem o diversitate de stări, de voci, de poveşti, de costume, de cântece. Vedeta populară are toate ingredientele pentru a petrece o seară specială în faţa micilor ecrane: emoţii, umor, conflict şi muzică bună! Deja misiunea juriului se dovedeşte dificilă!”, ne lansează Iuliana Tudor invitaţia pentru duminică seară.

54 dintre pasionaţii de folclor, selectaţi din întreaga ţară de-a lungul verii, vor îmbrăca straie populare româneşti şi, din 22 octombrie, vor urca pe scenă să concureze pentru titlul de Vedeta populară şi premiul pus la bătaie, în valoare de 100.000 lei. La finalul fiecarei ediţii se califică un singur concurent pentru etapele următoare ale concursului: semifinala şi finala.

La Vedeta populară, participanţii vor trece prin trei probe de concurs: intepretarea (individual) unui cântec din folclorul românesc, la alegerea concurentului; un duet alături de artistul preferat şi, a treia, reproducerea unui fragmet muzical interpretat de unul dintre membrii juriului. Evoluţiile pe scenă vor fi notate de juriul format din Grigore Leşe, una dintre cele mai respectate voci ale culturii noastre tradiţionale, poetul Mircea Dinescu, interpreţii de muzică populară Laura Lavric şi Constantin Enceanu şi realizatoarea TVR Elise Stan.

Din 22 octombrie, duminica, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+, Iuliana Tudor şi juriul de specialişti caută Vedeta populară. Interpretările live ale concurenţilor sunt susţinute de Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Capitalei. Actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, vor fi afla părerile lor imediat după concurs şi ne vor ajuta să îi cunoaştem mai bine.

credit foto: Doru Ochea, Alex Gâlmeanu

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...