loader
Foto

„Remix” de alaltăieri şi ieri, pentru azi şi mâine, la TVR 3

Ediția din  13 noiembrie, ora 24.00, ne-a invitat să ne bucurăm de Jazz Restitutio cu Mircea Tiberian şi Cvintetul Bucureşti.

 

Prima rubrică se constituie într-un post scriptum la portretul muzicianului jazz Mircea Tiberian etalat în primăvară.

(w882) Tiberian

Mircea Tiberian

Cu sprijin din partea lui Florian Lungu, sunt prezentate şi comentate discografia, cărţile şi cariera didactică a ilustrului nostru invitat.

(w882) Dan Mandri

Dan Mîndrilă

Sunt recuperate alte câteva înregistrări din Arhiva Multimedia TVR: un concert In Memoriam Dan Mîndrilă la Art Jazz (cu Garbis Dedeian şi Tom Smith, printre mulţi alţi instrumentişti importanţi), un recital Mircea Tiberian solo la Festivalul „Jazz & More” de la Sibiu, o imprimare într-o emisiune „în direct” semnată Cornel Todea, „Gershwin Unconventional” cu Marta Hristea, o sesiune de înregistrări cu Nadia Trohin...

(w882) Nicolas Si

Nicolas Simion și Jancy Korossy

În particular, profesorul de jazz este provocat să vorbească atât despre studenţii săi, cât şi despre cel mai constant partener de scenă după mai multe decenii, Nicolas Simion, ilustrând inedit cu un concert organizat de saxofonist la ArCuB, în memoria celui mai influent pianist de jazz român, Jancy Korossy. Cu acesta din urmă, invitat de Johnny Răducanu la „70 de ani de Jazz în România”, subiectul generaţiilor următoare din jazzul românesc rămâne deschis... şi va continua!

A doua rubrică este dedicată Cvintetului Bucureşti, cel mai important (super)grup românesc de jazz de la graniţa anilor 60 – 70, o înregistrare inedită „în priză directă”, în studiourile TVR.

(w882) Cvintet Bu

Cvintetul București

Un scurt „best of” al renumiţilor Dan Mîndrilă, Ştefan Berindei, Marius Popp, Johnny Răducanu şi Eugen Gondi, comentat de Florian Lungu!

O emisiune de văzut nu numai de melomanii jazz. (Doru Ionescu)

***

Credite foto: arhive personale, discogs

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.