loader
Foto

La „Vedeta populară” s-a ales al nouălea semifinalist al sezonului | VIDEO

O suceveancă, o olteancă, o munteancă, o dobrogeancă şi un oşean s-au întrecut ultima ediţie „Vedeta populară” dinaintea semifinalei.

 

Vedeta populară este acel loc în care iubitorii de folclor îşi pot împlini visul de a cânta pe o scenă. Dacă sunt foarte buni, pot să câştige!

(w882)

(w882)

Primul concurent al serii spune că, în cazul în care ar câştiga premiul, ar face drumuri la el în comună. Are 67 de ani, reprezintă zona Oaşului şi povesteşte că a învăţat să cânte de la o olteancă acum foarte mult timp. Nu are studii muzicale. Provine dintr-o familie săracă şi cu greu a reuşit să termine şcoala. Acum câţiva ani a început să cânte colinde şi de acolo până la Vedeta populară a fost doar un pas.

(w882)

O studentă în anul al patrulea la Silvicultură a ales să meargă pe urmele fratelui ei, care este  profesor la această facultate, dar nu a renunţat nici la muzică. Tânăra în vârstă de 20 de ani studiază şi muzica la distanţă, la Universitatea din Cluj. A avut sprijinul întregii familii, care a ajutat-o să-şi înregistreze câteva piese la 14 ani. Este din zona Sucevei şi ne va încânta cu glasul şi muzica zonei Bucovinei duminică seară, la Vedeta populară de la TVR 1.

(w882)

Cea mai tânără concurentă a ediţiei reprezintă Oltenia. Are 16 ani, este din Olt şi a fost remarcată într-un mod amuzant: cânta cel mai tare dintre toţi copiii. La 5 ani, a început să cânte muzică uşoară, iar apoi dansurile populare au fost cele care au apropiat-o de muzica tradiţională. Îndrăgeşte mult costumul popular, aşa că îşi caută singură costume vechi, pe care mama şi bunica i le repară. „Ne face mare plăcere să primim copii atât de pasionaţi de folclor la Televiziunea Română!”, exlamă Iuliana Tudor la invitarea ei în scena de la Vedeta populară.

(w882)

A patra concurentă a serii a mai fost prezentă pe scena de la Vedeta populară anul trecut. Argeşeanca în vârstă de 19 ani este pasionată de sport şi face parte dintr-o familie de sportivi (tatăl şi fraţii ei sunt toţi pasionaţi de box). Deşi firavă, a făcut şi ea box, dar îi place mai mult muzica. Familia o susţine, chiar dacă este singura care a pus sportul pe planul al doilea. O vedem din nou pe scenă la Vedeta populară duminică seară!

(w882)

Cea mai frumoasă amintire a ei legată de muzică este din Italia. A cântat acolo pentru românii plecaţi de acasă şi a trăit mari emoţii când i-a văzut cum plâng de dorul României. S-a simţit bine pe scenă, în faţa lor, aşa cum speră că se va simţi şi pe scena de la Vedeta populară. Duminică seară cunoaştem o tânără de 16 ani, din Cumpăna (la doi paşi de mare), , care vine să reprezinte Dobrogea. Studiază muzica din clasa întâi şi, chiar dacă nu este hotărâtă exact ce meserie i-ar plăcea, ştie că aceasta trebuie să aibă legătură cu folclorul.

(w882)

Cei cinci concurenţi ai serii vor fi susţinuţi în proba a doua de interpreţii Maria Tripon, Viorica Macovei, Vasilica Dinu, Gavril Prunoiu şi Aneta Stan, care vor cânta împreună cu aceştia melodii din zona pe care o reprezintă.

Juriul şi probele concursului Vedeta populară, sezonul 4

Şi în sezonul 4, juriul este format din interpretele de muzică populară Niculina Stoican şi Cornelia Rednic, realizatorul TV Elise Stan, Grigore Leşe – artist, doctor în muzică şi profesor la Facultatea de Muzică din Bucureşti şi poetul Mircea Dinescu, cu toţii gata să evalueze noii concurenţi, între 16 şi 80 de ani, interpreţi amatori din folclorul românesc.

Fiecare dintre concurenţii serii trebuie să convingă juriul că are calităţi pentru a deveni viitoarea Vedetă populară: să aibă voce şi o prezenţă care să ridice oamenii de pe scaune. Titlul de Vedeta populară şi premiul de 100.000 de lei sunt miza concursului destinat celor mai talentaţi interpreţi de folclor amatori.

(w882)

Ca şi în sezoanele trecute, fiecare dintre cele opt ediţii preliminare Vedeta populară are câte trei probe. În prima probă, concurenţii cântă acompaniaţi sau nu de orchestră, în funcţie de alegerea fiecăruia. În proba a doua, fac duet cu artistul preferat de muzică populară, iar în proba a treia trebuie să redea cât mai fidel o melodie fredonată de unul dintre juraţi. La finalul primei probe, juriul va elimina unul dintre cei cinci concurenţi ai serii.

Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Captalei, susţinută de Creart rămâne alături de concurenţi în intepretările live din show şi în sezonul patru, în timp ce actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, caută să le tempereze emoţiile şi să ne dezvălie mai multe despre ei.

credit foto: Doru Ochea

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...