loader
Foto

Filmul german „Copilul-Problemă", premiat la TIFF, în premieră la TVR2

Filmul de artă pe care ni l-a propus TVR2 pe 11 iunie, de la ora 22.00, a fost „Copilul-Problemă", o producție germană din 2019 a regizoarei și scenaristei Nora Fingscheidt care a ales-o pentru rolul principal pe Helena Zengel.

 

Nora Fingscheidt a semnat și scenariul filmului pe care îl regizează. De altfel, cariera ei a adunat mai multe scurtmetraje și câteva lungmetraje, pentru acestea din urmă ea preferând dubla postură de scenarist-regizor.

Tânăra Helena Zengel, născută în 2008, are la activ roluri în videoclipuri muzicale, seriale și filme. Pentru rolul din „Noutăți din lumea largă" (News of the World, 2020), unde a jucat alături de Tom Hanks, a fost nominalizată la Golden Globe și la multe alte premii în SUA.

(w882) Copilul pr

„Copilul-Problemă" este o dramă: la nouă ani, Benni este deja ceea ce asistenţii sociali numesc un copil-problemă şi e clar că nu are de gând să se schimbe. Pentru că Benni are un singur ţel, să ajungă acasă, la mama ei, dar Bianca, speriată de comportamentul fetiței, este incapabilă să se ocupe de propria fiică. Angajații de la Protecţia Copilului încearcă din răsputeri să găsească un cămin stabil pentru Benni. Așa ajung la Micha, un psiholog specializat în managementul agresivităţii, care o însoţește pe Benni la şcoală și astfel apare o rază de speranţă, când fetița capătă încredere în el.

(w882) Copilul pr

Filmul a fost distins cu trofeele:

Premiul Alfred Bauer pentru cea mai bună regie – Festivalul de Film de la Berlin (Nora Fingscheidt)

* Premiul Academiei Europene de Film pentru cea mai bună actriţă (Helena Zengel)

* Premiul Publicului – TIFF 2019

***

Mai multe informații despre filmele de la TVR puteți afla aici.

Surse și credit foto: program TVR, imdb.com

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...