O variantă de chiftele picante, care poate fi pregătită din toate felurile de carne tocată. Ideală pentru cei care evită să prăjească şi prefără gătitul la cuptor.
INGREDIENTE
- 500g carne tocată de miel, vită sau curcan
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă mică, dată pe răzătoare
- 1 lingură de usturoi zdrobit
- 1 linguriţă de ghimbir proaspăt, curăţat de coajă şi dat pe răzătoare
- 1 ardei iute roşu, curăţat de pieliţe şi seminţe şi tocat cât mai mărunt
- 1/2 linguriţă pulbere de curry
- 2 linguriţe baharat (sau garam masala)
- 1 mână de frunze de coriandru proaspăt, tocate mărunt
- sare de mare, după gust
- 1 vas cu apă, în care să cufunzi mâinile atunci când dai formă chiftelelor
MOD DE PREPARARE
1. Preîncălziţi cuptorul la 190 grade Celsius.
2. Într-un castron, amestecaţi bine toate ingredientele – cu excepţia cărnii tocate.
3. Adăugaţi carnea tocată şi amestecaţi până se omogenizează.
4. Tapetaţi o tavă, care o să meargă la cuptor, cu hârtie de copt (ca să nu alunece hârtia în tavă, puteţi unge tava cu puţin ulei, înainte de a aşeza hârtia).
5. Daţi formă chiftelelor, umezindu-vă mâinile cu apă rece atunci când compoziţia începe să se lipească de mâini. Trebuie să obţineţi chiftele sferice, de mărimea unei mingii de ping pong.
6. Aşezaţi chiftele în tavă, la distanţă de câţiva centimetri una de alta.
7. Puneţi tava în cuptor pentru 35 – 40 minute. Întoarceţi chiftelele la jumătatea timpului de coacere, ca să se poată rumeni pe toate părţile.
8. Scoateţi tava din cuptor, acoperiţi şi lăsaţi chiftelele să se odihnească preţ de 5 minute, înainte de a le servi.
Poftă bună!
Sursă: smarandavornicu.ro