loader
Foto

Oamenii implicați în evenimentele momentului, în „Prim plan”, la TVR INFO

Lideri politici, antreprenori, primari, oameni de cultură sau analiști, toţi cei care contribuie cu informații la înțelegerea principalelor teme de pe agenda publică sunt invitaţii lui Ştefan Onică de luni până joi, ora 21.00, la „Prim plan” - o analiză cât mai completă a evenimentelor zilei.

 

În 2023 a moderat „Tema zilei”, la TVR INFO, alternativ cu jurnalistele Ramona Avramescu, Roxana Zamfirescu şi Marinela Mititelu, iar din februarie 2024, Ştefan Onică trece în „Prim plan”, fiind moderatorul emisiunii care ne aduce o analiză cât mai completă a evenimentelor zilei. Am stat de vorbă cu Ştefan Onică despre ce vor regăsi telespectatorii în fiecare seară de luni până joi, la „Prim plan”, pe TVR INFO şi iată ce am aflat:

Cine vine în „Prim plan” în fiecare seară la TVR INFO? Ce invitaţi aduceţi în faţa telespectatorilor?

Încercăm să aducem în fața telespectatorilor cei mai relevanți invitați care pot oferi o analiză cât mai completă a evenimentelor din ziua respectivă. Că sunt lideri politici, antreprenori, primari, oameni de cultură sau analiști, este vorba despre oameni care contribuie cu informații la înțelegerea principalelor teme de pe agenda publică de la momentul respectiv. Și nu mă refer aici doar la România, ci la întreaga lume. Vrem să aducem oameni care sunt implicați în evenimentele momentului. Practic, oamenii care fac știrile.

(w882)

Ce vor vedea telespectatorii de luni până joi la „Prim plan”?

Mai întâi facem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente din ziua respectivă. Pentru unele dintre știri alegem să dezbatem și să analizăm pe scurt implicațiile, motivațiile și rezultatele. Le dezbat împreună cu colegii mei de la Știrile TVR. Cele mai importante subiecte, cele care creează dezbateri majore sau care afectează într-un mod major viața oamenilor, sunt discutate pe larg  în partea de interviu a emisiunii. Practic, formatul aduce o discuție gen interviu de aproximativ 40 de minute cu unul dintre oamenii implicați activ în viața publică autohtonă sau foarte relevanți pentru evenimentele internaționale cu impact în România. Urmează o dezbatere cu analiști unde vom „diseca” declarațiile invitaților făcute anterior de invitații din secțiunea de interviu. Și pentru că jurnaliștii Direcției Știri ai TVR sunt oameni cu experiență și implicați direct în pregătirea, scrierea știrilor, în fiecare seară, alături de mine se va afla unul dintre jurnaliștii cu experiență ai Televiziunii Române.

Prin ce se diferenţiază emisiunea „Prim plan” de celelalte emisiuni de dezbateri de pe piaţă?

Sloganul TVR INFO este „Știri de încredere”. Deci, tot ce facem noi este sub umbrela acestui slogan: încredere. Că prezentăm știri, că analizăm evenimente și declarații, că punem întrebările momentului sau întrebări incomode, că vrem să aflăm ce se află în spatele unei decizii sau în ce registru putem interpreta o anumită declarație, noi, jurnaliștii Direcției Știri a TVR punem în prim plan încrederea și profesionalismul.

(w882)

Care sunt noutăţile formatului? Pe ce mizaţi în noua formula? (de prezentare... de structurare a emisiunii... etc.) Ştiu că emisiunea exista în grila de programe a TVR...

Încercăm să avem un format dinamic. O combinație de știri analizate și comentate obiectiv, interviuri interesante și analize pertinente.

Ce feedback primiţi din partea telespectatorilor? Participă, se implică în vreun fel?

În acest moment al punerii în practică a noului format, feedback-ul este pozitiv. Oamenilor le place noul format - mai dinamic, mai alert, mai analitic. Vom vedea cum întărim pe viitor implicarea mai concretă a telespectatorilor.

Dacă nu ai fi făcut televiziune, ce domeniu ţi-ai fi ales şi de ce?

Sunt o combinație de inginer și arhitect, dar care practică jurnalismul. Probabil că așa cum construiesc emisiuni, cum construiesc site-uri, aș fi construit în orice alt domeniu. Deocamdată, construiesc „Prim plan” și „Mapamond” la TVR.

(w882)

Moderatorul emisiunii, Ştefan Onică, este jurnalist format în presa scrisă: a început în 1997 la Revista Capital, a continuat la Adevărul, ca senior editor în perioada 2005-2008 şi ca şef al diviziei online Adevărul - din 2008 până în 2010. Apoi, a fost creative director la agenţia americană de publicitate Liquid 7 până în 2014. S-a ocupat de lansarea mai multor site-uri româneşti, printre care newsweek.ro, fiind respondabil de marketing, publicitate şi digital. Din 2022, Ştefan Onică s-a alăturat echipei TVR, fiind coordonatorul ştiri.tvr.ro, divizia de ştiri online a Televiziunii Române. Din 2023 până la începutul lui 2024, Ştefan Onică a moderat „Tema zilei”, la TVR INFO, alternativ cu jurnalistele Ramona Avramescu, Roxana Zamfirescu şi Marinela Mititelu.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: Marţi, 30 Aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea se difuzează ...

Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.