Despre Cartă

TVR.RO | actualizat: Miercuri, 18 Iulie 2012
Carta TVR, un comprehensiv document de poziţie, va stabili în detaliu modul de operare al instituţiei şi valorile sale fundamentale. La baza acestui document stau valorile, misiunea şi viziunea, care au fost stabilite în urma unui amplu proces de consulate a publicului şi angajaţilor TVR.

Despre proiect

Pentru realizarea proiectului, TVR s-a documentat asupra modului de funcţionare a altor televiziuni publice - inclusiv la BBC - şi a consultat diferite segmente de public, atât intern cât şi extern, cu privire la percepţia şi rolul TVR, în calitatea sa de serviciu public, finanţat cu preponderenţă din taxa TV.

În octombrie 2011, Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) a realizat un studiu sociologic la nivel naţional, pentru a determina percepţia publicului plătitor de taxă TV asupra TVR.  Rezultate sondaj: http://www.tvr.ro/perceptie_2221.html#view

Proiectul presupune şi organizarea de dezbateri cu diferite categorii de public – politicieni, studenţi, ONG-uri etc. Prin acest proiect strategic, TVR se alătură televiziunilor publice membre EBU (European Broadcasting Union), care şi-au structurat misiunea, viziunea şi valorile într-o Cartă, cel mai important document pentru orice instituţie publică.

Partenerul TVR în acest proiect este Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), organizaţie non-guvernamentală care acţionează pentru păstrarea standardelor jurnalistice.