Comitetul Director

TVR.RO | actualizat: Marţi, 28 Februarie 2023

Comitetul Director, alături de Președintele-Director General şi Consiliul de Administraţie, asigură conducerea Televiziunii Române, conform Legii nr. 41/1994  privind organizarea şi funcţionarea SRTv.

Comitetul Director al TVR este format din:

Dan Cristian Turturică, Președinte-Director General

Dan Cristian Turturică are o experienţă de peste trei decenii în mass media, debutul în presa scrisă a fost făcut în anul 1990 la săptămânalul „Expres”. De-a lungul timpului,  a condus, din poziţia de redactor şef şi redactor şef adjunct, publicaţiile „Evenimentul zilei" (2000-2005), „Prezent” (2005-2006) şi România Liberă (2006-2015). A fost redactor-şef şi al site-ului digi24.ro în perioada 2015-2019,  iar începând cu anul 2019 a condus portalul de ştiri Universul.net.

În media audio vizuală, Dan Turturică a fost, în perioada 2002-2004, unul dintre producătorii şi prezentatorul emisiunii „Reporter Incognito” (Prima TV), a moderat talk-show-urile „Prim Plan” (TVR) şi „Arena Media” (Realitatea TV).

Carla Tompea, coordonator cu atribuţii de Producător General

Activitatea sa de jurnalist TV este strâns legată de Televiziunea Română. A debutat la TVR Iaşi în anul 1992, fiind, pe rand, reporter, redactor, realizator TV şi redactor şef al redacţiei de Ştiri. Din 2011 s-a mutat la Bucureşti, unde a ocupat funcţia de director TVR Info, productor delegat, apoi de director Programe şi director al postului TVR 2. A urmat numeroase cursuri de specializare, un master în Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi un doctorat în Ştiinţe Politice. Carla Tompea este şi cadru didactic asociat la Facultatea de Drept din cadul Universităţii Petre Andrei din Iaşi. Mai multe informaţii regăsiţi în CV.

Cristian Văileanu, coordonator cu atribuţii de director Direcţia Studiouri Centrale

S-a alăturat Televiziunii Române în anul 2017. Inginer de profesie, Cristian Văileanu are o experienţă de peste 20 de ani în activităţi administrative în cadrul unor companii de media. Inainte de a veni la televiziunea publica, din poziţia de director administrativ, s-a ocupat de asigurarea logisticii necesare funcţionării posturilor Pro TV, Acasă TV, Pro Cinema, Pro TV Internaţional, MTV, staţiile locale şi regionale etc. Mai multe informații regăsiți în CV.

Laurențiu Ciocăzanu, coordonator cu atribuţii de director Direcţia Ştiri

Laurențiu Ciocăzanu are 30 de ani de experiență jurnalistică. A început în 1992, ca reporter al ziarului România Liberă și al BBC. Din 1997 până în 2000, a fost angajat la biroul din București al BBC World Service (secția în limba română). A ocupat mai multe funcții de conducere editorială, la două mari publicații: redactor șef-adjunct/editor coordonator, la ”Evenimentul zilei” (2000-2005) și redactor-șef/director editorial, la ”Adevărul” și ”Adevărul de seară” (2006-2010). A construit de la zero două redacții: ”Compact” (2005-2006, în trustul media elvețian Ringier) și ”Reporter Global” (2018-2019). În ultimii ani, a fost partener / investitor la mai multe publicații online și a participat ca invitat-comentator în diverse emisiuni TV de știri. Este autor de nenumărate articole de opinie, reportaj, interviu, co-autor de carte. S-a alăturat TVR, în 15 aprilie 2022, ca invitat permanent la emisiunea ”Ediție Specială”, iar ulterior a lucrat la producția emisiunii matinale ”3 Ceasuri Bune”.

Mihaela Woytovict, coordonator cu atribuţii de director Departament Economic

Mihaela Woytovict, absolventă a Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune, s-a alăturat Televiziunii Publice în urmă cu 20 de ani, participând activ și fiind implicată de-a lungul timpului în aproape toate operațiunile derulate la nivelul Departamentului Economic: evidența derulării contractelor la nivel SRTv, deconturi externe, evidența obligațiilor financiare către organismele de gestiune colectivă și către Centrul Național al Cinematografiei, relația cu ANAF, evidența debitorilor, exercitarea vizei de control financiar preventiv propriu, dar și activitatea de control financiar de gestiune sunt doar câteva dintre activitățile pe care le-a desfășurat  în SRTv . Înainte de angajarea în Televiziunea Publică a fost cadru didactic la Școala Centrală din Bucuresti.

Diana Onea Pascal, coordonator cu atribuţii de director Direcţia Programe, coordonator cu atribuţii de director TVR 1

Cu o experienţă de peste 30 de ani în televiziune, Diana Pascal şi-a început parcursul profesional în TVR ca reporter-prezentator , în anul 1991, la emisiunile TVR 1: „Salut prieteni!” şi „Gaudeamus”, apoi la „Videomagazin”, „Bună dimineaţa”. De-a lungul anilor, a fost redactor, realizator şi productor TV la producţii precum: „Vânare de vânt” (TVR 1), „Pentru d-voastra, doamnă!” (TVR 1), „Cartea cea de toate zilele” (TVR Cultural), „Vedete si vedeti” (TVR 2), „Singur pe lume” (TVR Internaţional), „Dobro Urban” (TVR 2), „Fabrica de staruri” (TVR 1/ Prime TV Chişinău), „Poveşti în halate albe” (TVR 1), „Arte, carte si capricii” (TVR 2), „În direct cu viaţa” (TVR 2), „Câştigă România” (TVR 2) etc. A făcut parte din echipele TVR care au organizat Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur” şi Callatis, a fost producător executiv la Festivalul Internaţional „George Enescu” (2013, 2015, 2017), realizator şi producător la campaniile: „Mari români”, „TVR te îndeamnă să vezi”, „Mai bine în 2”. Diana Pascal a obţinut numeroase premii APTR şi TV Mania cu emisiunile la care a lucrat.

În perioada 2020 – 2021, a ocupat funcţia de producător executiv la TVR 2, din 2022 este coordonator cu atribuţii director Direcţia Programe, iar din 2023 ocupă şi poziţia de coordonator cu atribuţii director TVR 1. Mai multe informaţii regăsiţi în CV.

Ruxandra Țuchel, coordonator cu atribuţii de director TVR 2

Ruxandra Țuchel este regizor și producător de televiziune. Lucrează pentru Televiziunea Română din 1994. Din 2008 până în februarie 2013, a fost producător și director al Departamentului „TVR Cinema” si al Departamentului Cultura, iar din 2013, producător la TVR1. Ruxandra a primit, printre altele, premiul Uniunii Cineastilor din România UCIN (2012) pentru regia documentarului „Teatru-Verite” (o producție a TVR Cultural 2011). A regizat film și teatru de televiziune. În prezent, Ruxandra Ţuchel ocupă funcţiile de coordonator cu atribuţii de director TVR 2 şi TVR CULTURAL. Mai multe informații regăsiți în CV.