Comitetul Director

TVR.RO | actualizat: Luni, 22 Iulie 2024

Comitetul Director, alături de Președintele-Director General şi Consiliul de Administraţie, asigură conducerea Televiziunii Române, conform Legii nr. 41/1994  privind organizarea şi funcţionarea SRTv.

Comitetul Director al TVR este format din:

Dan Cristian Turturică, Președinte-Director General

Dan Cristian Turturică are o experienţă de peste trei decenii în mass media, debutul în presa scrisă a fost făcut în anul 1990 la săptămânalul „Expres”. De-a lungul timpului,  a condus, din poziţia de redactor şef şi redactor şef adjunct, publicaţiile „Evenimentul zilei" (2000-2005), „Prezent” (2005-2006) şi România Liberă (2006-2015). A fost redactor-şef şi al site-ului digi24.ro în perioada 2015-2019,  iar începând cu anul 2019 a condus portalul de ştiri Universul.net.

În media audio vizuală, Dan Turturică a fost, în perioada 2002-2004, unul dintre producătorii şi prezentatorul emisiunii „Reporter Incognito” (Prima TV), a moderat talk-show-urile „Prim Plan” (TVR) şi „Arena Media” (Realitatea TV).

Carla Tompea, director interimar Direcţia TV

Carla Tompea are o bogată experienţă în mass-media şi o carieră de peste 30 de ani în televiziune.  A debutat la TVR Iaşi în 1992, unde a fost, pe rând, reporter, redactor, realizator TV şi redactor-şef al Redacţiei Ştiri. În 2011 s-a mutat la studioul central al TVR, în Bucureşti, unde a ocupat funcţia de director al TVR INFO - canalul de ştiri al Televiziuniii Publice, apoi a fost producător delegat, director de Programe şi director al postului TVR 2. În perioada 2022 – iunie 2024, Carla Tompea a fost Producător General în Televiziunea Română.

A urmat numeroase cursuri de specializare, un master în Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi un doctorat în Ştiinţe Politice. Carla Tompea este şi cadru didactic asociat la Facultatea de Drept din cadul Universităţii Petre Andrei din Iaşi.  Mai multe informaţii regăsiţi în CV.

Laurențiu Ciocăzanu, director interimar Direcţia Ştiri şi Sport

Laurențiu Ciocăzanu are 30 de ani de experiență jurnalistică. A început în 1992, ca reporter al ziarului România Liberă și al BBC. Din 1997 până în 2000, a fost angajat la biroul din București al BBC World Service (secția în limba română). A ocupat mai multe funcții de conducere editorială, la două mari publicații: redactor șef-adjunct/editor coordonator, la ”Evenimentul zilei” (2000-2005) și redactor-șef/director editorial, la ”Adevărul” și ”Adevărul de seară” (2006-2010). A construit de la zero două redacții: ”Compact” (2005-2006, în trustul media elvețian Ringier) și ”Reporter Global” (2018-2019). În ultimii ani, a fost partener / investitor la mai multe publicații online și a participat ca invitat-comentator în diverse emisiuni TV de știri. Este autor de nenumărate articole de opinie, reportaj, interviu, co-autor de carte. S-a alăturat TVR, în 15 aprilie 2022, ca invitat permanent la emisiunea ”Ediție Specială”, iar ulterior a lucrat la producția emisiunii matinale ”3 Ceasuri Bune”.

Mihaela Woytovict, director interimar Direcţia Economică

Mihaela Woytovict, absolventă a Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune, s-a alăturat Televiziunii Publice în urmă cu 20 de ani, participând activ și fiind implicată de-a lungul timpului în aproape toate operațiunile derulate la nivelul Departamentului Economic: evidența derulării contractelor la nivel SRTv, deconturi externe, evidența obligațiilor financiare către organismele de gestiune colectivă și către Centrul Național al Cinematografiei, relația cu ANAF, evidența debitorilor, exercitarea vizei de control financiar preventiv propriu, dar și activitatea de control financiar de gestiune sunt doar câteva dintre activitățile pe care le-a desfășurat  în SRTv . Înainte de angajarea în Televiziunea Publică a fost cadru didactic la Școala Centrală din Bucuresti.

Laurenţiu Oprea, director interimar Departamentul Comercial

Marius Portik, director interimar Direcţia Digital, Producţie Promovare şi Comunicare

Adrian Ivan, director interimar Direcţia Tehnică

 

Documente disponibile pentru descarcare: