Comitetul Director

TVR.RO | Luni, 23 Aprilie 2018

Comitetul Director, alături de Președintele-Director General şi Consiliul de Administraţie, asigură conducerea Televiziunii Române, conform Legii nr. 41/1994  privind organizarea şi funcţionarea SRTv.

Comitetul Director al TVR este format din:

Dan Cristian Turturică, Președinte-Director General

Dan Cristian Turturică are o experienţă de peste trei decenii în mass media, debutul în presa scrisă a fost făcut în anul 1990 la săptămânalul „Expres”. De-a lungul timpului,  a condus, din poziţia de redactor şef şi redactor şef adjunct, publicaţiile „Evenimentul zilei" (2000-2005), „Prezent” (2005-2006) şi România Liberă (2006-2015). A fost redactor-şef şi al site-ului digi24.ro în perioada 2015-2019,  iar începând cu anul 2019 a condus portalul de ştiri Universul.net.

În media audio vizuală, Dan Turturică a fost, în perioada 2002-2004, unul dintre producătorii şi prezentatorul emisiunii „Reporter Incognito” (Prima TV), a moderat talk-show-urile „Prim Plan” (TVR) şi „Arena Media” (Realitatea TV).

Ramona Săseanu, coordonator cu atribuţii de Producător General

Ramona Săseanu este jurnalist de peste 25 de ani cu o vastă experiență atât în media privată, cât și în cea publică, în managementul organizațiilor publice, management financiar, relații publice, psihoterapie și dezvoltare personală. A debutat în presă în 1995, la un post privat de radio din Craiova, apoi a activat în presa scrisă și în televiziune și a parcurs toate etapele carierei profesionale, în calitate de corespondent de știri locale, reporter de știri, prezentator de emisiuni sociale, de sănătate, emisiuni pentru minorități, în mass-media din domeniul privat şi la TVR Craiova. În activitatea sa de jurnalist, a realizat un număr însemnat de reportaje, emisiuni TV și transmisii la nivel local și național, a inițiat și coordonat campanii sociale.

Ramona Săseanu este absolventă a Facultăților de Științe Economice, Drept și Administrație Publică și Științe Sociale, cu studii post universitare și specializări în Jurnalism și Științele Comunicării, Managementul Organizațiilor Publice. Din 2019 și până în prezent este masterand la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, cu specializarea „Psihologie clinică și intervenție psihologică”.

Cristian Văileanu, coordonator cu atribuţii de director Direcţia Studiouri Centrale

S-a alăturat Televiziunii Române în anul 2017. Inginer de profesie, Cristian Văileanu are o experienţă de peste 20 de ani în activităţi administrative în cadrul unor companii de media. Inainte de a veni la televiziunea publica, din poziţia de director administrativ, s-a ocupat de asigurarea logisticii necesare funcţionării posturilor Pro TV, Acasă TV, Pro Cinema, Pro TV Internaţional, MTV, staţiile locale şi regionale etc. Mai multe informații regăsiți în CV.

Oana Popescu, coordonator cu atribuţii de director Direcţia Ştiri

Liliana Potecă, coordonator cu atribuţii de director Departament Economic

De aproape 25 de ani în TVR, Liliana Potecă a intrat în Televiziunea Română după absolvirea Facultăţii de Finanţe, bănci şi contabilitate. Liliana cunoaşte foarte bine televiziunea publică, după ce, de-a lungul anilor, a fost economist, apoi de coordonator al Serviciului Contablitate, pentru ca, din 2016 să coordoneze Departamentul Economic. Mai multe informaţii regăsiţi în CV.

Carla Tompea, coordonator cu atribuţii de director Direcţia Programe şi coordonator cu atribuţii de director TVR 2

Activitatea sa de jurnalist TV este strâns legată de Televiziunea Română. A debutat la TVR Iaşi în anul 1992, fiind, pe rand, reporter, redactor, realizator TV şi redactor şef al redacţiei de Ştiri. Din 2011 s-a mutat la Bucureşti, unde a ocupat funcţia de director TVR Info, productor delegat, apoi de director Programe şi director al postului TVR 2. A urmat numeroase cursuri de specializare, un master în Jurnalism şi Ştiinţele comunicării şi un doctorat în Ştiinţe politice. Carla Tompea este şi cadru didactic asociat la Facultatea de Drept din cadul Universităţii Petre Andrei din Iaşi. Mai multe informaţii regăsiţi în CV.

Eduard Dârvariu, coordonator cu atribuţii de director TVR 1. Mai multe informaţii găsiţi în CV.