Comitetul Director

TVR.RO | Luni, 23 Aprilie 2018

Comitetul Director, alături de Preşedintele-Director General şi Consiliul de Administraţie, asigură conducerea Televiziunii Române, conform Legii nr. 41/1994  privind organizarea şi funcţionarea SRTv.

Comitetul Director al TVR este format din:

Doina Gradea, Preşedinte-Director General.
Cu o bogată experienţă în mass media, Doina Gradea face parte din echipa TVR din 2016, fiind iniţial consultant, apoi manager proiect şi membru al CA al SRTv. Şi-a început activitatea în presă în 1992, la Agenţia Mediafax. În 1995 devine asistent al directorului general al Pro TV şi Grupului MediaPro, apoi, între 1998 şi 2004 este Director Corporate Affairs PRO TV SA şi Grupul MEDIAPRO, iar între 2004 şi 2014, Director executiv Pro TV Internaţional. Mai multe informaţii regăsiţi în CV.

Cristian Văileanu, coordonator cu atribuţii de Producător General

Cristian Văileanu, coordonator cu atribuţii de director Direcţia Studiouri Centrale

S-a alăturat Televiziunii Române în anul 2017. Inginer de profesie, Cristian Văileanu are o experienţă de peste 20 de ani în activităţi administrative în cadrul unor companii de media. Inainte de a veni la televiziunea publica, din poziţia de director administrativ, s-a ocupat de asigurarea logisticii necesare funcţionării posturilor Pro TV, Acasă TV, Pro Cinema, Pro TV Internaţional, MTV, staţiile locale şi regionale etc.

Mădălina Rădulescu Vochin, coordonator cu atribuţii de director Direcţia Ştiri

A condus Ştirile TVR şi în perioada 2007 – 2010. În cei 25 de ani de activitate în mass-media, Mădălina a lucrat atât în presa scrisă, cât şi în radio, televiziune sau agenţie de presă, ca reporter, editor, realizator de emisiuni. Timp de un an, 1997-1998, a fost corespondent pentru România al Organizaţiei pan-europene Eureka - (Stiiţă şi tehnologie) şi a  realizat reportaje pentru Antena 1 de la Londra şi Lisabona. Face parte din echipa TVR de la finalul anului 2004, când a ocupat postul de redactor şef al Departamentului Corespondenţi. În ultimii ani, Mădălina Rădulescu a fost producător şi realizator de emisiuni în cadrul Direcţiei Ştiri TVR. CV-ul său, pe care îl puteţi consulta aici, include şi Premiul APTR pentru reportaj de ştiri, acordat în 2010, pentru „Din România spre Nobel” – Herta Muller, din cadrul Telejurnalului ora 20.00.

Liliana Potecă, coordonator cu atribuţii de director Departament Economic
De aproape 25 de ani în TVR, Liliana Potecă a intrat în Televiziunea Română după absolvirea Facultăţii de Finanţe, bănci şi contabilitate. Liliana cunoaşte foarte bine televiziunea publică, după ce, de-a lungul anilor, a fost economist, apoi de coordonator al Serviciului Contablitate, pentru ca, din 2016 să coordoneze Departamentul Economic. Mai multe informaţii regăsiţi în CV.

Carla Tompea, coordonator cu atribuţii de director Direcţia Programe şi coordonator cu atribuţii de director TVR 2
Activitatea sa de jurnalist TV este strâns legată de Televiziunea Română. A debutat la TVR Iaşi în anul 1992, fiind, pe rand, reporter, redactor, realizator TV şi redactor şef al redacţiei de Ştiri.  Din 2011 s-a mutat la Bucureşti, unde a ocupat funcţia de director TVR Info, productor delegat, apoi de director Programe şi director al postului TVR 2. A urmat numeroase cursuri de specializare, un master în Jurnalism şi Ştiinţele comunicării şi un doctorat în Ştiinţe politice. Carla Tompea este şi cadru didactic asociat la Facultatea de Drept din cadul Universităţii Petre Andrei din Iaşi. Mai multe informaţii regăsiţi în CV.

Eduard Dârvariu, coordonator cu atribuţii de director TVR 1