TVR a finalizat selecţia ofertelor pentru grilele de primăvară ale TVR 1, TVR 2 şi TVR Internaţional

TVR.RO | actualizat: Joi, 19 Februarie 2015

Televiziunea Română a încheiat selecţia ofertelor pentru emisiunile din grilele de primăvară ale canalelor TVR 1, TVR 2 şi TVR Internaţional. În urma lansării cererilor de ofertă, în data de 30 ianuarie, pentru grilele de primăvară ale TVR s-au înscris 186 de proiecte. Numărul mare al proiectelor depuse a condus la întârzierea publicării rezultatelor.

Comisia de selecţie a fost formată din Carla Tompea, Horia Gruşcă, Carmen Bărbulescu, Gabriel Rusu, Cristian Stoian, Simona Păunescu şi Liana Săndulescu.

Comisia a primit proiecte ce vizează  îmbunătăţirea emisiunilor prezente în grile de la echipele de jurnalişti care realizează aceste producţii. Pentru realizarea producţiilor noi, comisia a selectat 24 de proiecte pentru toate cele trei canale, urmând să fie bugetate în etape succesive.

Proiectele câştigătoare pentru grilele de primăvară vor fi anunţate după bugetarea lor de către directorii de canale.

Întrucât Consiliul de Administraţie a diminuat, prin Hotărârea 9/2015, bugetul alocat canalelor TVR, în grilele de primăvară nu vor putea fi integrate proiectele depuse de producătorii din afara TVR.

Proiectele selectate dar care nu pot fi bugetate pentru grilele de primăvară ale canalelor TVR 1, TVR 2 şi TVR Internaţional vor fi reanalizate, începând cu luna mai a.c., în vederea introducerii lor în grilele de toamnă ale canalelor TVR.