RĂSPUNSUL COMISIEI DE ETICĂ ŞI ARBITRAJ LA „CONTESTAŢIA” P.D.G. PRIVIND RAPORTUL ÎNAINTAT CONSILIULUI DE ADMINISTRAŢIE ÎN CAZUL SESIZĂRII JURNALISTULUI DRAGOŞ PĂTRARU

TVR.RO | actualizat: Luni, 06 August 2018
Documente disponibile pentru descarcare:

Ca răspuns la adresa dumneavoastră nr 596/31.07.2018, vă precizăm că, la fel ca în cazul altor organisme cu atribuţii similare din instituţiile din România, niciunul dintre documentele care reglementează activitatea Comisiei de etică şi arbitraj din SRTv (Statutul ziaristului, Regulamentul de organizare şi funcţionare) nu prevede posibilitatea contestării unui raport (consultativ) la aceeaşi instanţă care l-a emis.

În ceea ce priveşte opiniile dumneavoastră referitoare la presupuse neclarităţi ale Regulamentului de organizare şi funcţionare a comisiei, vă amintim că Statutul ziaristului din SRTv – document avizat de comisiile de resort din Parlamentul României - prevede la art. 52 că „interpretarea unor prevederi ale prezentului Statut şi adoptarea unor norme metodologice privind aplicarea acestuia se fac de către Consiliul de administraţie, la solicitarea şi cu consultarea Comisiei de etică şi arbitraj”.

Subliniem totodată că recomandările comisiei adresate Consiliului de administraţie în cazul analizat nu privesc în niciun fel chestiuni editoriale, aşa cum susţineţi în mod eronat, ci aspecte care ţin de respectarea prevederilor contractuale de către părţile aflate în litigiu.

În completarea precizărilor de mai sus, dorim să vă asigurăm că raportul nostru, înaintat în mod justificat Consiliului de administraţie şi asumat în unanimitate de către membrii comisiei, a fost întocmit - ca întotdeauna - cu respectarea literei şi spiritului regulamentelor valabile incidente, cu bună-credinţă şi cu responsabilitate faţă de instituţia în care muncim şi publicul ei.

 

COMISIA DE ETICĂ ŞI ARBITRAJ,     3 august 2018