Raportul CEA, şedinţa din 12.01.2011

| actualizat:
Prezenţi:  Avram Gabriela, Horia Gruşcă, Sorin Hobana, Mureşan Ioana,
              Păcurariu Irina, Ştefănescu Loara, Tomulică Bogdan

Ordinea de zi:

Alegerea Preşedintelui Comisiei de Etică şi Arbitraj;
Stabilirea priorităţilor Comisiei pentru perioada imediat următoare.


Concluzii:

Noua componenţă a Comisiei de Etică şi Arbitraj a TVR: Gabriela Avram, Horia Gruşcă, Sorin Hobana , Ioana Mureşan, Bogdan Tomulică, aleşi de către salariaţi, Loara Ştefănescu desemnată de PDG al TVR şi Irina Păcurariu desemnată de C.A. al TVR.

Pentru funcţia de Presedinte al Comisiei de Etică şi Arbitraj au candidat Irina Păcurariu şi Horia Gruşcă: în urma votului deschis a fost aleasă Irina Păcurariu, care a primit patru voturi favorabile, faţă de două voturi obţinute de Horia Gruşcă; s-a consemnat şi o abtinere, a dlui. Bogdan Tomulică.

Pentru perioada următoare, membrii Comisiei au convenit ca, în paralel cu activitatea curentă, să se concentreze asupra identificării unor soluţii la o serie de probleme care privesc funcţionarea CEA şi statutul profesional al ziariştilor din TVR:
- absenţa unui referent de specialitate la Serviciul de Ombudsman, condiţie esenţială pentru îndeplinirea sarcinilor pe care le are potrivit Statutului Ziaristului din SRTv;
-contradicţiile, neclarităţile şi omisiunile din documentele interne care reglementează activitatea profesională a ziariştilor din TVR.