CONCLUZIILE ŞEDINŢEI COMISIEI DE ETICĂ ŞI ARBITRAJ DIN DATA DE 27 februarie 2007

| actualizat:
CONCLUZIILE ŞEDINŢEI COMISIEI DE ETICĂ ŞI ARBITRAJ DIN DATA

CONCLUZIILE  ŞEDINŢEI  COMISIEI  DE  ETICĂ  ŞI  ARBITRAJ

DIN  DATA  DE  27 februarie 2007

      

Prezenţi:       Cristina Andrei, Ioana Dumitrescu, Horia Gruşcă, Sorin Hobana, Claudiu Lucaci, Mihai Rădulescu, Tudor Călin Zarojanu

 

Invitaţi:          Vlad Enăchescu, redactor şef Redacţia Emisiuni şi Transmisiuni, Departamentul Sport

 

Ordinea de zi:

 

  1. Referatul Preşedintelui-Director General, dl. Tudor Giurgiu, prin care solicită Comisiei de Etică şi Arbitraj avizul consultativ pentru desfacerea disciplinară a contractului de muncă al d-lui Vlad Enăchescu

 

 

Concluzii:

 

  1. Analiza referatului trimis de dl. Preşedinte-Director General arată că principalele acuzaţii formulate împotriva d-lui Vlad Enăchescu au la bază interviul acestuia publicat în cotidianul Adevărul din 13 februarie şi vizează două aspecte: nerespectarea regulamentelor interne privind confidenţialitatea unor informaţii şi a procedurilor privind exprimarea opiniilor în public de către angajaţii TVR.

 

Din răspunsurile date de dl Enăchescu la întrebările membrilor Comisiei a reieşit că angajatul consideră că acţiunile sale s-au înscris în cadrul stabilit de normele TVR. El susţine că în declaraţiile pe care le-a făcut nu a furnizat informaţii confidenţiale, ci doar a reluat chestiuni de interes public, deja apărute şi confirmate în presă.

 

În legătură cu presupusa încălcare a regulilor care condiţionează exprimarea în în public a angajaţilor de obţinerea prealabilă a acordului conducerii, dl. Enăchescu a arătat că a primit, prin Direcţia Comunicare, permisiunea de a răspunde în presă la unele afirmaţii făcute în data de 8 februarie a.c. la Radio Guerrilla de către dl. Tudor Giurgiu. Dl. Enăchescu apreciază că era îndreptăţit să se apere, întrucât afirmaţiile respective sugerau implicarea sa în pierderea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I, deşi ancheta internă nu era finalizată.

 

Având în vedere faptele imputate d-lui Vlad Enăchescu şi poziţia acestuia faţă de acuzaţiile care i se aduc, Comisia de Etică şi Arbitraj a decis să solicite Serviciului Juridic să precizeze dacă declaraţiile d-lui Vlad Enăchescu din Cotidianul Adevărul din 13 februarie încalcă normele de confidenţialitate din TVR şi, dacă da, care anume.

    

Precizările sunt necesare întrucât Comisia nu are la dispoziţie un document intern care să definească informaţiile confidenţiale “a căror divulgare poate produce efecte nedorite asupra SRTv, salariaţilor şi colaboratorilor ei” la care face referire fişa postului ocupat de dl Vlad Enăchescu.