Concluziile Sedintei Comisiei de Etică şi Arbitraj din data de 14 iunie 2007

| actualizat:
CONCLUZIILE ŞEDINŢEI COMISIEI DE ETICĂ ŞI ARBITRAJ DIN DATA
DE 14 iunie 2007

Prezenţi: Cristina Andrei, Ioana Dumitrescu, Sorin Hobana, Claudiu Lucaci,
Horia Gruşcă, Tudor Călin Zarojanu


Absent: Mihai Rădulescu


Invitat: Rodica Culcer

Ordinea de zi:

1. Avizul consultativ al Comisiei de Etică şi Arbitraj în cercetarea disciplinară a doamnei Rodica Culcer, căreia i se impută lipsa de echidistanţă politică în articolele semnate în Evenimentul zilei şi Revista 22 în perioada martie-mai a.c.;


Concluzii:

1. Comisia de Etică şi Arbitraj a fost informată că, deşi a propus data de 14 iunie pentru a se întâlni cu C.E.A., doamna Rodica Culcer a anunţat înainte de şedinţă că nu poate fi prezentă din cauza unor probleme profesionale urgente. În mesajul transmis, directorul Direcţiei Ştiri îşi declară disponibilitatea de a răspunde pe e-mail întrebărilor formulate de membrii Comisiei.

Având în vedere eşecul întâlnirilor programate de comun acord cu doamna Culcer, precum şi faptul că solicitarea adresată C.E.A. de Preşedintele-Director General are caracter operativ, membrii Comisiei au decis următoarele:

a) I se va transmite doamnei Rodica Culcer solicitarea de a-şi prezenta în scris poziţia faţă de faptele imputate, până la data de 17 iunie a.c.;
b) Cu această ocazie vor fi reluate şi întrebările la care nu s-a primit răspuns referitoare la celelalte cazuri aflate în atenţia Comisiei şi care au legătură cu directorul Direcţiei Ştiri.