Ceaiul verde, în stare naturală, este mult mai benefic pentru sănătate decât băutura puternic îndulcită. O persoană se poate confrunta cu efecte secundare, dacă consumă prea mult. De exemplu, în exces, de ceai poate duce la o deficiență de fier, deoarece ceaiul este bogat în taninuri, care se pot lega de fier și împiedică absorbția acestuia în tractul digestiv.
Mulți oameni se bucură de o ceașcă caldă de ceai după masă pentru a ajuta digestia. Cu toate acestea, ceaiul verde poate avea efectul opus. Dacă urmați o masă bogată în fier, dar și o ceașcă de ceai verde, cu cele mai bune intenții, taninurile vă pot împiedica organismul să absoarbă acest mineral important.
Potrivit EatingWell, consumul prea mult de ceai verde poate provoca simptome precum anxietate, neliniște, nervozitate, dureri de cap, greață, creșterea ritmului cardiac sau probleme cu somnul. Deși toată lumea are niveluri diferite de sensibilitate la cofeină, Food and Drug Administration citează 400 de miligrame pe zi - aproximativ 10 căni de ceai verde - ca cantitate maximă de cofeină pe care adulții sănătoși ar putea să o consume în fiecare zi.
Beneficiile promițătoare pentru sănătate ale ceaiului verde pot fi anulate cu adaos de zahăr sau chiar cu o cantitate în exces de miere. Așadar, fiți atenți la dulceața pe care o adăugați și luați în considerare să optați pentru o felie de lămâie pentru a adăuga aromă fără zahăr adăugat!
***
Sursă: EatingWell
Credit foto: Shutterstock - New Africa