„Familia Borgia” şi „Comisarul Ricciardi”, seriale în premieră la TVR 2

TVR.RO | Luni, 23 Ianuarie 2023
TVR 2 a început anul cu seriale apreciate atât de publicul cinefil, cât şi de critica de specialitate.

Din 16 ianuarie, de luni până vineri, de la ora 22:00, „FAMILIA BORGIA”,  cu Jeremy Irons în rolul principal, iar iubitorii serialelor italiene au întâlnire sâmbăta, de la ora 22:00 cu un thriller palpitant, „COMISARUL RICCIARDI”.

De luni, 16 decembrie, puteţi viziona „FAMILIA BORGIA” (THE BORGIAS – SUA, Ungaria, Canada – 2011-2013). Difuzată de luni până vineri, de la ora 22:00, seria semnată de regizorul Neil Jordan, cu Jeremy Irons în rolul principal, este câştigătoare a unor premii la mari festivaluri de gen. Deja de tradiţie, seara de sâmbăta, de la ora 22:00, aparţine serialului italian. Pentru iubitorii genului, TVR 2 a programat o producţie a anului 2021: „COMISARUL RICCIARDI” (IL COMMISSARIO RICCIARDI, Italia).

(w640)

La sfârşitul secolului XV, în Italia Renascentistă, familia Borgia ajunge în cele mai înalte cercuri ale puterii. Folosindu-se de avere, intrigi şi crime, temutul cap al familiei, Rodrigo Borgia (Jeremy Irons), se instalează pe scaunul papal, devenind Papa Alexandru al VI-lea. Pontificatul său va fi dominat de corupţie fără limite şi de crunte lupte politice, în interiorul Italiei, dar şi contra capetelor încoronate ale Europei. Pentru a-şi consolida puterea, Papa Alexandru al VI-lea îşi mobilizează apropiaţii să depună un jurământ de răzbunare contra familiilor nobile care s-au opus ambiţiilor sale. De luni până vineri, de la ora 22:00, telespectatorii TVR 2 sunt invitaţi să vizioneze drama de ficţiune istorică „Familia Borgia”, o serie în 29 de episoade despre ascensiunea celei mai sângeroase familii din epoca Renașterii spre papaliate. Producţia îi are în distribuţie pe actorii Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud şi Joanne Whalley şi a primit o nominalizare la premiul Globul de Aur 2012 pentru cel mai bun actor (Jeremy Irons) şi două premii Emmy 2011 – pentru costume şi muzică originală.

(w640)

De sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 22:00 iubitorii serialelor italiene sunt invitaţi să urmărească un thriller palpitant, „COMISARUL RICCIARDI”. La începutul anilor 1930, în plin regim fascist, comisarul Luigi Alfredo Ricciardi (Lino Guanciale) este cel mai mare duşman al criminalilor din Napoli. Dotat cu o minte strălucită şi obsedat să-şi facă datoria până la capăt, tânărul care nu râde niciodată se dedică trup şi suflet meseriei. Chiar dacă viaţa sa personală pare pustie, inima îi bate pentru două femei: o tânără delicată şi simplă și o văduvă frumoasă și bogată.

(w640)

Dar dincolo de înverşunarea cu care îşi conduce anchetele, Ricciardi ascunde un secret teribil, un dar moştenit de la mama lui, sau mai degrabă o povară: stafiile oamenilor ucişi sau morţi în accidente violente îl bântuie şi îi împărtăşesc ultimele lor gânduri. Din distribuţie fac parte actorii Lino Guanciale, Antonio Milo, Enrico Ianniello şi Maria Vera Ratti.

(w640)

TVR +
Canalul TVR YouTube