loader

Timişoara, Capitală Culturală Europeană

Conectare prin artă | VIDEO

Conectare prin artă | VIDEO

publicat: Miercuri, 07 Iunie 2023

Acesta este numele expoziției, dar și mesajul lansat aseară la Galeria Helios din Timișoara de 14 artiste sosite de peste hotare.

În perioada 1-4 iunie are loc la Timișoara "Festivalul Viva la Strada".

Orhan Pamuk, pentru TVR Cultural: Viața mea este alcătuită dintr-o galaxie de probleme și fac tot ce-mi stă în putere ca să le exprim | VIDEO

„Pentru mine, literatura înseamnă a te exprima pe tine însuți. Datorită popularității cărților mele, am și o responsabilitate socială.  Există în continuare multe probleme în Turcia - libertatea de exprimare, democrația - este imposibil să taci în legătură cu ele”, a explicat scriitorul Orhan Pamuk, într-un interviu acordat jurnalistei Ana-Maria Onisei. Interviul s-a difuzat sâmbătă, 27 mai, de la ora 10.35, la TVR Cultural.

300.000 de lozuri cu imaginea TM2023 | VIDEO

Proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023 va fi promovat într-un mod inedit.

„Chronic Desire – Sete cronică”: 34 de artiști prezenți în 4 spații expoziționale | VIDEO

„Chronic Desire – Sete cronică”, expoziție colectivă centrală a Deschiderii Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, a fost o propunere de noi vocabulare: ale privirii, simțirii și scrierii, care pot fi instrumente utile în lectura prezentului brutal.

Ovidiu Șandor, despre

Luni, 1 mai, Cătălin Ştefănescu ne-a dat întâlnire cu Ovidiu Șandor, organizatorul unor evenimente artistice deosebite în cadrul "Timișoara - Capitală Culturală Europeană 2023".

Istoria neromanțată a Timișoarei | VIDEO

Istoria neromanțată a Timișoarei | VIDEO

publicat: Vineri, 28 Aprilie 2023

O altfel de istorie a Timișoarei, una neromanțată, cuprinsă într-o carte, a fost lansată la Centrul de Proiecte din Timișoara.

S-a reluat schimbul de gardă | VIDEO

S-a reluat schimbul de gardă | VIDEO

publicat: Miercuri, 26 Aprilie 2023

Ceremonialul schimbării de gardă a revenit la Timișoara, pentru prima oara în anul Capitalei Culturale Europene.

BNR a lansat moneda de argint Timişoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii

Banca Naţională a României (BNR) a pus în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Conferinţa „Smart Diaspora”, în direct la TVR Internaţional şi TVR Cultural

Televiziunea Română este partener al conferinței „Smart Diaspora” 2023 – diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat, unul dintre evenimentele cele mai așteptate ale agendei „ Timişoara, capitală culturală europeană 2023” .

Comisia Europeană la Timișoara | VIDEO

Comisia Europeană la Timișoara | VIDEO

publicat: Vineri, 07 Aprilie 2023

Oficiali de la Comisia Europeană au vizitat Timișoara timp de două zile pentru a vedea cum se implementează proiectul Capitală Culturală Europeană.

Sediul Uniunii Artiștilor Plastici din Timișoara, renovat | VIDEO

După zeci de ani în care a fost folosit în condiții improprii, sediul Uniunii Artiștilor Plastici din Timișoara a fost reabilitat și adus într-o stare optimă pentru creație.

Cea mai mare expoziție din Europa de Est dedicată artistului Victor Brauner

TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori, în 28 martie, de la ora 20.30, la expoziția „Victor Brauner: invenții și magie” de la Timișoara. Marţi, 28 martie, de la ora 20.30, la TVR Cultural.

Despre artă şi prietenie, la Timişoara - Capitală Culturală Europeană

În noul reportaj al emisiunii „Timişoara-Capitală Culturală Europeană”, telespectatorii TVR INFO au fost invitaţi, în 10 martie, de la ora 22.30, la un demers plastic pentru a-i descoperi pe marii artişti ai Timișoarei. Emisiunea s-a difuzat sâmbătă pe TVR3 și TVRi, iar la TVR Cultural, în cursul săptămânii.

Despre Timișoara - capitală culturală, la „Intrare liberă” | VIDEO

Joi, 9 martie, de la ora 19.00, telespectatorii TVR Cultural au urmărit, în cadrul emisiunii „Intrare liberă”, o discuție interesantă despre evenimentele organizate în această perioadă la  Timișoara. În 2023, orașul este, alături de Elefsina (Grecia) şi de Veszprém (Ungaria), Capitală Europeană a Culturii.