loader
Foto

Campania „Omul anului”, ediţia 2024, a început la TVR | VIDEO

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci prezintă campania „Omul anului”. În premieră, telespectatorii pot face propuneri pentru titlul „Omul anului” 2024. Câştigătorul va fi desemnat în cadrul unei Gale eveniment, transmisă de 1 Decembrie.

 

Eroii de lângă noi – oameni remarcabili, frumoşi şi generoşi - sunt, în continuare, onoraţi la TVR. Televiziunea Română a dat startul campanei sociale „Omul anului", un amplu proiect dedicat celor care cred în puterea lor de a schimba lumea. TVR marchează, astfel, un nou sezon al recunoaşterii şi celebrării eroilor din comunitatea noastră, persoane ale căror fapte de generozitate, curaj şi solidaritate inspiră şi mobilizează întreaga societate.

Ediţia din acest an a debutat joi, 25 aprilie, ora 18.00, la TVR 1 şi aduce mai multe premiere: programul va fi difuzat atât în grila de primăvară, cât şi în cea de toamnă a postului TVR 1 (câte 10 ediţii) şi va avea o nouă componentă interactivă, respectiv implicarea publicului, care va fi invitat să facă propriile propuneri pentru titlul „Omul anului”.

Moderatorii Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci vor prezenta, săptămânal, la TVR 1, câte două reportaje-portret ale unor eroi dintre noi. Acţiunile lor vor fi comentate împreună cu invitaţi speciali, personalităţi din societatea civilă, dar şi cu membri ai juriului, prezenţi în studio prin rotaţie. În prima emisiune îi vom cunoaşte pe Anamaria Popa, o tânără din Arad care, împreună cu asociaţia sa de voluntari, a renovat spitale, creşe, grădiniţe; tot atunci, ne sunt prezentaţi soţii  Mircea şi Niţa Nedea, profesori de Biologie la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi, care pregătesc pro bono copii nevoiaşi, dar cu rezultate foarte bune la învăţătură, pentru admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi.

„Eroii nu sunt doar în povești, în filme, sunt printre noi, iar Televiziunea Română își propune să îi aducă în prim plan. Acești oameni ne dau siguranța că revoluția faptelor bune este posibilă! Și cred că cel mai funcțional proiect de țară pe care putem să îl construim pornește de la a fi bun!”, declară Mădălina Dobrovolschi. „Fiecare întâlnire în studioul emisiunii va fi o oportunitate unică de a împărtăși cu publicul poveștile uimitoare ale celor aleși să fie Omul anului, dar și de a aduce în lumină pasiunea și devotamentul ce animă aceste fapte remarcabile”, adaugă Bogdan Muzgoci.

Telespectatorii vor putea vota protagoniştii fiecărei ediţii timp de o săptămână, până la următoarea ediţie şi, în acelaşi timp, vor putea transmite propuneri pentru a fi înscrise în cursa pentru „Omul anului”. Acestea pot fi trimise în scris pe adresa TVR (Calea Dorobanţilor nr. 191, sector 1, Bucureşti, menționând  pe plic: pentru campania „Omul anului”), pe e-mail, la adresa omulanului@tvr.ro sau prin completarea formularului disponibil pe site-ul omulanului.tvr.ro. Mesajele vor conţine informaţii despre persoană şi motivul pentru care este propusă pentru titlul de „Omul anului”. Cele mai interesante poveşti vor fi selectate de echipa de producţie şi vor fi prezentate în cadrul campaniei TVR.

Primii 7 clasaţi în urma votului săptămânal al publicului se vor califica în etapa finală a proiectului. Înainte de ultima ediţie a competiţiei, alături de alţi 5 eroi selectaţi de juriu dintre cei 40 prezentaţi de-a lungul anului, aceştia vor intra într-o nouă rundă de vot – a publicului (50%) şi a juriului (50%).

Marele câştigător – „Omul anului” 2024 – va fi desemnat în cadrul unei gale eveniment, organizată de TVR în ziua de 1 Decembrie.

Informaţii despre etapele campaniei, nominalizări şi portretele protagoniştilor, precum şi alte detalii utile sunt disponibile pe site-ul: omulanului.tvr.ro. Tot aici, pot fi vizualizate poveştile eroilor din primul sezon al campaniei „Omul anului” (2023).

Televiziunea Română continuă să realizeze şi să difuzeze campanii junalistice pe teme relevante pentru români, să aducă în prim-plan poveşti de viaţă demne de urmat şi valori precum solidaritatea, compasiunea, empatia sau responsabilitatea.

 

Despre campania „Omul anului”

Campania „Omul anului”, lansată în 2023, este un proiect de anvergură care aduce în lumina reflectoarelor poveşti emoţionante despre „oameni de bine”, care schimbă destine şi reclădesc România, fără să ceară nimic în schimb. Anul trecut, proiectul TVR a cuprins mai multe producţii premium: o serie de 12 reportaje-portret şi două gale-eveniment, în care au fost dezvăluite şi premiate 12 poveşti ale unor eroi desăvârşiți - fie că au avut intervenţii în situaţii limită, fie că au dezvoltat proiecte pentru binele comunităţii, pentru semenii lor, pentru persoane defavorizate sau cu dizabilităţi, pentru educaţie sau sănătate, protejarea animalelor sau a mediului. Galele au fost difuzate pe TVR 1, în zilele de 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, şi de Revelion, în 31 decembrie 2023. Eroul care salvează vieţi, Vlad Plăcintă - Preşedintele Organizaţiei „Salvează o Inimă" din Botoşani, a primit premiul „Omul anului 2023”.

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Pe „Drumul lui Leșe

Emisiunea „Drumul lui Leșe" aduce sâmbătă, 4 mai, pe TVR3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe susține un dialog de împăcare și ...