loader
Foto

Emisiunea „Oamenii și legea” a propus subiectul „Consumul de droguri ucide!"

Cum ferim un adolescent să nu devină captiv în lumea creată de mirajul drogurilor? Ce trebuie să facă părinții, profesorii şi autoritățile statului pentru a-i proteja pe cei vulnerabili? Răspunsurile, în ediţia de miercuri, 8 mai, a emisiunii ,,Oamenii și legea”, de la ora 13.00, pe TVR1. Invitatul ediției a fost prof. univ. dr. Cătălin Ţone, expert antidrog.

 

Cât de ample sunt consumul și traficul de droguri în rândul tinerilor din România? Cât de ușor cad minorii în capcana curiozității și a unui anturaj greșit? Care sunt primele semne care pot să indice consumul de substanțe interzise?

Cum ferim un adolescent să nu devină captiv în lumea creată de mirajul drogurilor? Ce trebuie să facă părinții, profesorii şi autoritățile statului pentru a-i proteja pe cei vulnerabili? Răspunsul, în ediţia de miercuri, 8 mai, a emisiunii ,,Oamenii și legea”.

(w500) Catalin To

În direct, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei OLARU a fost prof. univ. dr. Cătălin ŢONE, expert antidrog.

În cazul în care părinții află că adolescentul consumă droguri, este indicat ca aceștia să ceară ajutorul specialiștilor. Intervenția nu este făcută doar de către psihologi, ci și de către medici psihiatri sau de altă specializare, deoarece consumul de droguri afectează nu doar nivelul comportamental, ci și pe cel subiectiv-afectiv și bio-fiziologic.

Modificarea legislaţiei privind drogurile și etnobotanicele a vizat creşterea pedepselor pentru traficul naţional şi internaţional de droguri. Traficantul de droguri de mare risc primeşte pedeapsa cu executare. De asemenea, legiuitorul a avut în vedere şi creşterea pedepselor pentru operaţiuni cu „etnobotanice”.

(w500) Avocat

Ne puteți trimite comentarii, întrebări, sugestii și propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

MODERATOR

  • av. Mihaela OLARU

JURNALIST TV

  • Raluca AMZĂR

REALIZATOR

  • Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

  • Mihaela GRECU

FILM.TVR.RO

Logo

 
Elisabeta Lipă, la ”Portret de excelență”: ”Am avut numeroase ocazii să rămân afară, în străinătate, dar nu am putut...Nu există țară mai frumoasă ca a noastră”

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 16:00, la  TVR Cultural, Mihaela Olaru va sta de vorbă cu Elisabeta Lipă, cea mai medaliată canotoare din istoria ...

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...