loader
Foto

Conopidă picantă pentru o zi de vară târzie

LIFESTYLE

Mâncarea picantă chiar poate fi o soluţie pentru caniculă, deoarece condimentele ne fac să transpirăm, ceea ce ajută organismul să se răcorească mai repede. Ne-o demonstrează indienii sau locuitorii ţărilor din Africa, adepţii ai mâncărurilor iuţi şi picante.

 

Iată o reţetă care ne ajută într-o zi toridă de vară târzie:

Ingrediente:

1 conopidă de circa 1kg, spălată şi desfăcută în bucheţele

1 bucată de ghimbir cam de-un deget, tocată cât mai mărunt

6 linguri de ulei vegetal

2 linguriţe fulgi de chilli

2 linguri seminţe de chimion

2 linguriţe turmeric

sare, piper negru proaspăt măcinat

un pumn de frunze de coriandru sau pătrunjel verde proaspăt, tocate

(w882) conopida

Mod de preparare:

1. Încălzeşte uleiul într-un wok sau o tigaie mare cu capac. Când e fierbinte, adaugă ghimbirul tocat şi mirodeniile.

2. Roteşte tigaia, astfel încât uleiul să se aromatizeze. Redu flacără, adaugă buchetele de conopidă, asezonează cu sare şi piper.

3. Acoperă cu capacul şi lasă cam 10 minute la foc mic, amestecând din când în când, până când conopida e pătrunsă.

4. Pune totul într-un castron încăpător, presară verdeaţa şi serveşte – caldă şi chiar rece, cu puţin suc de lămâie sau lime stors deasupra.

Sursă: smarandavornicu.ro

Credit foto: pexels.com, smarandavornicu.ro

Tag-uri: retete culinare
 
Via Transilvanica – ziua 21: Lupeni-Odorheiu Secuiesc

În cea de 22-a zi pe Via Transilvanica, Alexandru Ungureanu are de parcurs 25 kilometri pe Via Transilvanica, între Lupeni și Odorheiu Secuiesc, ...

Grupul de Acțiune Locală (GAL) Colinele Iașilor joacă un rol esențial în comunitatea rurală, facilitând extinderea și amenajarea unui spațiu ...

MUZICOLOGUL ADRIAN IORGULESCU, INVITATUL ACADEMICIANULUI MIRCEA DUMITRU LA

Duminică, 24 august 2025, ora 13:00, TVR Cultural şi Academia Română vă invită să intraţi în "DIALOGURI ACADEMICE"​cu muzicologul şi ...