loader
Foto

Conopidă picantă pentru o zi de vară târzie

LIFESTYLE

Mâncarea picantă chiar poate fi o soluţie pentru caniculă, deoarece condimentele ne fac să transpirăm, ceea ce ajută organismul să se răcorească mai repede. Ne-o demonstrează indienii sau locuitorii ţărilor din Africa, adepţii ai mâncărurilor iuţi şi picante.

 

Iată o reţetă care ne ajută într-o zi toridă de vară târzie:

Ingrediente:

1 conopidă de circa 1kg, spălată şi desfăcută în bucheţele

1 bucată de ghimbir cam de-un deget, tocată cât mai mărunt

6 linguri de ulei vegetal

2 linguriţe fulgi de chilli

2 linguri seminţe de chimion

2 linguriţe turmeric

sare, piper negru proaspăt măcinat

un pumn de frunze de coriandru sau pătrunjel verde proaspăt, tocate

(w882) conopida

Mod de preparare:

1. Încălzeşte uleiul într-un wok sau o tigaie mare cu capac. Când e fierbinte, adaugă ghimbirul tocat şi mirodeniile.

2. Roteşte tigaia, astfel încât uleiul să se aromatizeze. Redu flacără, adaugă buchetele de conopidă, asezonează cu sare şi piper.

3. Acoperă cu capacul şi lasă cam 10 minute la foc mic, amestecând din când în când, până când conopida e pătrunsă.

4. Pune totul într-un castron încăpător, presară verdeaţa şi serveşte – caldă şi chiar rece, cu puţin suc de lămâie sau lime stors deasupra.

Sursă: smarandavornicu.ro

Credit foto: pexels.com, smarandavornicu.ro

Tag-uri: retete culinare
 
Captivi în ecrane: Dependența digitală care ne schimbă viețile

Ne-am dorit să ne facă viața mai ușoară, dar acum nu mai știm cum să trăim fără ea. Tehnologia digitală, creată să ne ajute, a ajuns să ne ...

Prieteni și provocări de suflet la

Sâmbătă, 05 iulie, de la ora 20.00 și duminică, 06 iulie, de la ora 15.00, vă invităm să revedeţi la TVR 2 o nouă gală a sezonului 14 al ...

Ce înseamnă să fii om în era IA? „Maşinăria care simte”, un documentar care ne pune pe gânduri

Poate IA să interpreteze şi să înţeleagă emoţiile umane? Ce mai înseamnă să fii om într-o lume plină de maşinării care „simt”? Dar, oare, nu am ...