loader
Foto

Galerie foto

La TVR 2, un film excepţional despre eroii de lângă noi: „Explozia”

Duminica filmului românesc a programat la ora 13.10 o producţie plină de dramatism și pericole, inspirată dintr-un caz real, "Explozia". Filmul serii, de la ora 20.10, este „Harababura” (România, 1990), una dintre cele mai bine cotate comedii.

 

În urmă cu 50 de ani, un incendiu la bordul navei sub pavilion panamez „Poseidon”, care transporta 4.000 de tone de îngrășăminte agricole, ar fi putut şterge orașul Galați de pe harta României. În faţa ameninţării, echipei de intervenție venită imediat la locul accidentului i se alătură localnici. Despre clipele dramatice, regizorul Mircea Drăgan realizează un film trei ani mai târziu: „Explozia”, unul dintre cele mai bune filme produse în anii '70 şi care surprinde dramatic orele de teroare după incendiul izbucnit pe nava.

(oar_w460)

La căpitănia portului Galaţi se recepţionează apeluri neclare prin care nava Poseidon, sub pavilion panamez, semnalează faptul că sala maşinilor a fost cuprinsă de un incendiu. Membrii echipajului, în panică, se aruncă în valurile Dunării şi, la sosirea şalupei căpităniei, vasul era deja abandonat şi incendiul se extinsese.

(oar_w460)

Încărcătura vasului formată din îngrăşăminte era dinamită curată; se putea declanşa o adevărată catastrofă şi totul pe o rază de 10 kilometri putea fi distrus. Autorităţile, muncitorii de pe şantierul naval şi locuitorii Galaţiului, prinşi într-o situaţie dramatică, se mobilizează pentru a îndepărta pericolul. Scenariul este semnat de Ioan Grigorescu şi muzica compusă de Theodor Grigoriu. Din distribuţie fac parte actorii Gheorghe Dinică, Radu Beligan, Toma Caragiu și Florin Piersic.

Nu rataţi filmul serii la Duminica filmului românesc. De la ora 20.10 puteţi urmări „Harababura” (România, 1990), una dintre cele mai bine cotate comedii româneşti. În regia lui Geo Saizescu, filmul este plin de umor. Câteva grupuri de turişti pleacă în concediu la munte, întâlnindu-se în Poiana Braşov, prilej cu care flirturile, cicăleala şi bârfele sunt la ele acasă. Martori la răutăţile mărunte sau nu ale tovarăşilor de călătorie, doi tineri îndrăgostiţi şi trei bătrâni care au pornit la drum cu bicicleta reprezintă singurele repere ale normalităţii. Din distribuţie fac parte actorii Dem Rădulescu, Ileana Stana Ionescu, Ştefan Bănică şi Rodica Popescu Bitănescu.

(oar_w460)

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...

Prințesa Victoria va vizita Eurovision 2024

Prințesa Victoria va vizita Eurovision 2024

publicat: Joi, 18 Aprilie 2024

Media suedeză scrie că Victoria, Prințesa Moștenitoare a Suediei, va participa la Marea Finala a Concursului Muzical Eurovision 2024 din Malmö.