UPDATE Teatru în TVR: spectacolul „Piatra din casă” se joacă în Studioul 3

TVR.RO | actualizat: Miercuri, 09 August 2017
Spectacolul „Piatra din casă”, susţinut de colegii noştri în zilele de joi, 27 iulie şi vineri, 28 iulie, ora 20.30, va avea loc în Studioul 3 şi nu în grădina TVR. Modificarea a fost necesară ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile.
Piatra din casa - Demeter Corina Carmen Movileanu
Piatra din casa - Melinescu si Corina
Piatra din casa
Piatra din casa 2
Piatra din casa 3
Spectacol Marian Ralea
Piatra din casa - Demeter Corina Carmen Movileanu
Piatra din casa - Melinescu si Corina
Piatra din casa
Piatra din casa 2
Piatra din casa 3
Spectacol Marian Ralea

Premieră în stagiunea 2017 Teatru în TVR: angajaţii TVR debutează pe scena special amenajată în TVR. La final de săptămână, Marian Râlea ne introduce în lumea magică a poveştilor, în timp ce Rodica Mandache îi invită pe iubitorii teatrului la un workshop

O săptămână cu mai multe spectacole la care intrarea este liberă: sâmbătă, 29 iulie, ora 11.00 - „Drumul lui Făt-Frumos”; duminică, 30 iulie, ora 20.30, workshop-ul „Îndrăgostit", cu Rodica Mandache şi Vlad Seceleanu.

Programul stagiunii Teatru în TVR în zilele de 27-30 iulie:

  • Joi, 27 iulie şi vineri, 28 iulie, ora 20.30, angajaţii TVR prezintă în premieră spectacolul „Piatra din casă”.
  • Sâmbătă, 29 iulie, ora 11.00 - „Drumul lui Făt Frumos” din cadrul Festivalului Vacanţei, spectacol oferit de Fundaţia Abracadabra – intrare liberă
  • Sâmbătă, 29 iulie, ora 20.30 - „Farse medievale”, spectacol pentru toate vârstele susţinut de Fundaţia Abracadabra
  • Duminică, 30 iulie, ora 11.00 – „Inelul magic”, sectacol de teatru interactiv recomandat copiilor cu vârsta între 3 şi 7 ani - Teatru la Cinema
  • Duminică, 30 iulie 2017, ora 20.30 - spectacol extraordinar Rodica Mandache – Workshop „Îndrăgostit” – intrare liberă

Accesul se face în baza biletetlor cumpărate.

Biletele pentru spectacolul „Piatra din casă” din zilele de joi şi vineri pot fi achiziționate on-line prin serviciul de livrare de bilete www.mystage.ro , telefon: 021-9379 (https://www.mystage.ro/spectacole/piatra-din-casa-605?af=41 ) sau cu o oră înaintea reprezentațiilor. Prețul biletelor: 22,10 lei sau 32,90 în funcție de poziționarea față de scenă.

(oar_w460) Piatra din

La spectacolul „Drumul lui Făt Frumos” accesul este liber, în limita locurilor disponibile. Rezervările pot fi făcute telefonic la numărul de telefon 0748405478 şi pe adresa de e-mail: adelaidajeanina@gmail.com (până la data de 29 iulie, ora 10:00).

Rezervările pentru spectacolul „Farse medievale” pot fi făcute telefonic la numărul: 0748405478 şi pe adresa de e-mail adelaidajeanina@gmail.com (până la data de 29 iulie, ora 19.00). Biletele pot fi achiziționate on-line prin serviciul de livrare de bilete www.mystage.ro, telefon: 021-9379 (https://www.mystage.ro/spectacole/farse-medievale-601?af=41 ). Prețul unic al biletelor: 20 lei/persoană.

La reprezentația pentru copii „Inelul magic” biletele pot fi rezervate la numărul de telefon 0310051620 sau pot fi achiziţionate de pe site-ul www.teatrulacinema.ro. Preţul biletelor este: 19 lei/bilet sau 19 lei pentru un adult şi un copil până în 5 ani. Pentru alte pachete promoţionale oferite de Teatru la Cinema, vă rugăm să consultați pagina oficială www.teatrulacinema.ro .

La workshop-ul „Îndrăgostit", cu Rodica Mandache şi Vlad Seceleanu intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Locurile se pot rezerva la numărul de telefon: 0770 980 862 sau printr-un mesaj trimis pe e-mail-ul teatru.tvr@gmail.com

Mai multe detalii găsiți pe pagina oficială de facebook a Casei de Producție TVR https://www.facebook.com/casadeproductietvr/?fref=ts

Despre spectacole

Piatra din casă, de Alecsandri / Haşdeu / Dicu – Casa de producţie a TVR

Muzica: Alexandru Flechtenmacher.

Regia: Constantin Dicu.

Scenografia: Raluca Chelaru

Distribuţie: Sever Bârzan, Corina Danilă, András Demeter, Tudor Furdui, Bogdan Ghiţulescu, Mihai Melinescu, Cătălin Mireuţă, Carmen Movileanu, Claudia Nicolau, Mihai Răzuş, Gabriela Valentir.

Instrumentişti: Adina Cocargeanu, Geanina şi Marius Meragiu

Durata: 1 h și 40 min.

V-aţi obişnuit să-i vedeți pe micul ecran, prezentând buletine de ştiri sau emisiuni, realizând producții de televiziune care au făcut cariera. Au simțit însă cu toţii momentul unei schimbări şi au urcat... pe scenă. Şi nu pe una oarecare, ci chiar pe scena din curtea TVR, pentru a juca în cea mai recentă producţie „Piatra din casă”.

Sâmbătă, 29 iulie, ora 11.00

Drumul lui Făt-Frumos - Fundaţia Abracadabra

Regia: Marian Râlea

Durata: 1 h şi 15 min.

(oar_w460) Spectacol

O stagiune s-a închis (în teatru!), o alta se deschide: „Festivalul vacanţei – Drumul lui Făt Frumos!”, organizat în perioada iulie–septembrie 2017, de către Fundaţia Abracadabra, Teatrul Naţional pentru Copii – cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi având ca parteneri media TVR şi Smart FM.

Marian Râlea, Magicianul Poveştilor, vă invită să porniţi pe Drumul lui Făt-Frumos!

„Cu siguranţă ne vom întâlni cu Zmei şi Vrăjitoare. Muma Pădurii va fi şi ea prezentă. O vom salva pe fata Genarului şi vom trece peste tărâmul Scorpiei şi al Gheonoaiei. Ne aşteaptă multe aventuri şi peripeţii şi, cine ştie, poate o să ajungem şi în ţara Tinereţii fără Bătrâneţe şi a Vieţii fără de Moarte.

Pe unde trece acest drum? Deocamdată am aflat că în sudul Moldovei, mai exact la Bacău se află Ileana Cosânzeana care trebuie salvată. Drumul lui Făt-Frumos a fost lung şi eroul nostru s-a oprit şi lângă cetatea de la Mangalia, pe faleza Mării Negre. Prietenul său Calul s-a oprit şi s-a adăpat la poalele cetăţii Rupea.

Nu o să credeţi, dar la Filiaşi, unde drumurile se despart, Scorpia şi Gheonoaia au vrut să-i oprescă din drum, dar Făt-Frumos le-a biruit şi a pornit-o pe calul său înaripat spre Târgu Jiu. Dacă a ajuns şi în ţara Tinereţii fără Batrâneţe… vom afla dacă pornim la drum.

Cine este Făt-Frumos? Dar Calul Năzdrăvan, dar Ilenele Sânziene?

Sunteţi chiar voi, dragi copii. Veţi fi aleşi să deveniţi eroii cei buni din poveştile Românilor pe întreg parcursul Festivalului de Vacanţă – Drumul lui Făt-Frumos.

Pornim la drum pe 29 iulie, la ora 11.00, din frumoasa Gradină de poveste a Televiziunii Române.”

Sâmbătă, 29 iulie, ora 20.30

Farse medievale, un spectacol pentru toate vârstele - Fundaţia Abracadabra

Regia: Marian Râlea

Durata: 1 h şi 15 min.

Teatrul poate fi o joacă de-a noi înşine, de-a copilăria, de-a imposibilul care devine uşor şi posibil… Poate că cel mai bine cunoşteau acest lucru artiştii bâlciurilor medievale, cei care nu aveau nimic de pierdut, căci teatrul devenise pentru ei un mod de viaţă.

Spectacolul „Farse medievale” nu propune doar o expunere a celor mai îndrăgite farse din timpurile străvechi, ci aduce în plus şi o iniţiere în lumea miserioasă a teatrului, ne dezvăluie evoluţia de la un vrăjitor cu o mască ce parcă îi dădea super puteri la jocul teatral pe care îl cunoaştem astăzi, care ne-a fost transmis de către artiştii de demult ce au plătit uneori chiar cu reputaţia pentru a putea practica această meserie.

Personaje precum Pathelin, Adam şi Eva, chiar Diavolul sau micul îngeraş se vor perinda pe scenă dând naştere unor poveşti ce nu au mai fost spuse demult. Micile stângăcii şi accidente rătăcite între comic şi tragic, textele vechi, adaptate însă la timpurile pe care le trăim, toate duc la alcătuirea unor poveşti ludice despre timp, păcate, dorințe, despre... noi.

Duminică, 30 iulie, ora 11.00

Inelul magic - Teatru la Cinema

Spectacol de teatru interactiv recomandat copiilor cu vârsta între 3 şi 7 ani.

Cu: Simona Petrini, Florin Petrini

Durata: 45 de minute

Cum ar fi dacă într-o zi am moşteni un Cocoş, dar nu orice cocoş, ci unul foarte isteţ şi curajos?! Haideţi în ţinutul Contelui bogat să descoperim frumoasa poveste a priceputului Cocoş şi a inelului magic.

O poveste despre isteţime şi curaj, spusă cu mult umor de personaje precum Cocoşul cel isteţ, Zâna Dreptăţii, un Conte foarte bogat şi de Hoţul cam nepriceput.

Duminică, 30 iulie 2017, ora 20.30

Spectacol extraordinar Rodica Mandache – Workshop „Îndrăgostit” - Fundația „Irina Răchițeanu”

In Memoriam Irina Răchițeanu, actriță a Teatrului Național București, dar şi profesoară a multor generații de actori.

Cu: Rodica Mandache și Vlad Seceleanu

Durată: 1 h şi 20 min.

Nimic nu e mai viu şi mai adevărat decât teatrul. Teatrul este punctul optic al Cetăţii şi actorii sunt paratrăznete. Actorii culeg din viaţă şi binele şi răul şi-l transformă în hrană spirituală, fără de care nu se poate trăi.

Workshop-ul „Îndrăgostit” e spectacol sau nu e spectacol? E o lecţie cu două personaje, o profesoară şi un student înainte de licență. E o lecție despre iubire, căci dacă „Dragoste nu e, nimic nu e”, cum spune Sfântul Apostol Pavel în Epistola întâia către Corintei.

Studentul îşi caută identitatea și profesoara încearcă să-l conducă pe cărarea cunoaşterii.

Textele minunate sunt Cehov, Cehov şi iar Cehov, dar şi Caragiale, Tennessee Williams, Zaharia Stancu, Geo Bogza. Şi se poate vorbi despre teatru fără Shakespeare? Deci şi Shakespeare.

Drum dureros şi pentru unul şi pentru altul, căci numai din durere se înalţă omul.

Spectacolul este o comedie.