Cinci spectacole la Teatru în TVR, în săptămâna 12-18 august

TVR.RO | actualizat: Luni, 19 August 2019
TVR vă invită şi în această săptămână la Grădina Molière pentru a vă bucura de nu mai puţin de cinci spectacole de teatru în aer liber, într-o atmosferă inedită. Descoperiţi mai jos programul săptămânii a patra a stagiunii „Teatru în TVR”.

MIERCURI, 14 august – ora 20.30

Rotari Entertainment

Cum se face” – regia şi scenariul Octavian Strunilă

(w500)

Când 5 actori buni se adună, iese o comedie pe cinste!

Spectacolul „Cum se face”– scris și regizat de Octavian Strunilă - este o super-comedie de bun gust despre viața oamenilor de teatru. Acest spectacol aduce întotdeauna bucurie în sufletele spectatorilor şi reuşeşte să pună mari semne de întrebare vis-a-vis de cariera pe care ne-o alegem în viaţă.

În distribuţia reprezentaţiei de pe 14 august, pe lângă Octavian Strunilă, îi regăsim pe actorii Doina Teodoru, Delia Nartea, George Constantinescu şi Daniel Haralambie.

BILETE ONLINE AICI

 

JOI, 15 august - Înregistrare pentru TV - ora 20.30

Teatrul Coquette

„Magnolii și cianură” de Olga Delia Mateescu

(w640)

O comedie polițistă, un spectacol labirint, dar nu unul spațial ci unul cu ițe și situații încurcate. Patru personaje, patru suspecți! Cine este criminalul? Care sunt indiciile și către cine conduc?

Teatrul Coquette vă propune o mică excursie în lumea misterelor. Cineva raportează găsirea unui cadavru, care dispare brusc până la venirea poliției. O fi fost o simplă farsă? O fi unul dintre cazurile care rămân nerezolvate?

În regia lui Ingrid Bonța, piesa îi are în rolurile principale pe Orodel Olaru, Irina Ungureanu, Alexandra Gabriela Niță, Alexandru Mandu. Scenografia este semnată de Daniel Divrician.

BILETE ONLINE AICI

 

VINERI, 16 august - Înregistrare pentru TV - ora 20.30

Teatrul Coquette

„Ursul” de A.P. Cehov

(w640)

Piesa spune povestea tinerei văduve Popova, cu ochi alunecoşi şi gropiţe în obraji, care îşi trăieşte doliul cu mare devotament, până într-o zi când în casa ei dă buzna un creditor furios venit să recupereze o datorie. Acesta pare să nu se înduplece de nicio sensibilitate feminină şi decide să nu se urnească până nu are câştig de cauză.

Tânăra domniţă nu numai că nu îi dă banii, dar îl şi provoacă la duel. Ce poate ieşi dintr-o asemenea situaţie complicată? Cu siguranţă o comedie de bună calitate.

Din distribuție fac parte Marius Bodochi (Grigorii Stepanovici Smirnov), Ruxandra Bălașu (Elena Ivanovna Popova) și Gabriel Costan (Luka).

BILETE ONLINE AICI

 

SÂMBĂTĂ, 17 august - ora 20.30

Teatrul Nottara

Paiaţele/ Efectul dăunător al tutuismului şi alcoolismului asupra organismului

(w500)

O fantezie de Niculae Urs, după A.P. Cehov și nu numai...

Spectacolul Paiațele este o fantezie de Niculae Urs, după proza scurtă a lui A.P. Cehov și nu numai. Montarea este o comedie în familie sau, altfel spus, o căsnicie „cu cântec(e)”. La baza scenariului, stau două lucrări ale lui A.P. Cehov: sceneta-monolog Despre efectul dăunător al tutunului și schița (nuvela) Ea și El.

Din distribuție fac parte Victoria Cociaș și Niculae Urs, iar Olimpia Urs este invitată specială.

BILETE ONLINE AICI

 

DUMINICĂ, 18 august - ora 20.30

Coproducție TVR – Teatrul Arte dell’Anima

„Acești nebuni făţarnici” de Teodor Mazilu

(w640)

La prima vedere, protagoniștii nu par a fi „nebuni”. Aceștia își doresc să trăiască bine, au nevoie de dragoste și concep felurite combinații, unele destul de iscusite, pentru a-şi realiza planurile. Ei vor să trăiască „după cum îi taie capul”, satisfăcându-și pofte efemere şi interese meschine, în afara oricăror reguli. Au sau nu un ideal?

Omul se pierde tot mai mult în realități virtuale, astfel că evoluția speciei noastre este pusă sub semnul întrebării. Rămâne de văzut ce mai rămâne din principiile etice și morale de odinioară.

Spectacolul prezintă într-o dinamică agilă, îmbibată de absurd, ipocrizia și prostia.

Într-o lume în care totul se întâmplă pe repede înainte, secolul vitezei, cum este numit, vino să privești din afară o lume guvernată de haos și vicii. Fii și tu spectator în „Absolut!”

Din distribuție fac parte Irina Cojar – Camelia, Crina Lință – Silvia, András Demeter – Iordache, George Rotaru – Dobrișor, Laur Drăgan – Omul cu capul în nori. Iar regia și scenografia sunt semnate de Silvia Roman.

BILETE ONLINE AICI

 

***

Televiziunea Română continuă programul „Teatru în TVR”, pregătind o stagiune în adevăratul sens al cuvântului. Comedie - aceasta este tema celei de-a treia ediţii a programului „Teatru în TVR”. Se vor juca 6 titluri, fiecare dintre spectacolele stagiunii având mai multe reprezentaţii, astfel încât spectatorii să îşi poată alege data la care doresc să vină în Grădina Molière, în perioada 26 iulie - 14 septembrie.

Toate spectacolele se desfăşoară în aer liber, iar accesul spectatorilor se va face din strada Amiral Constantin Bălescu, la adresa Molière 2-4.

Biletele pot fi cumpărate de la teatrele partenere. La Grădina Molière, biletele pot fi achiziţionate cu o oră înainte de începerea spectacolului. Detalii despre program și bilete AICI.