loader
Foto

TVR 3 a transmis Gala Premiilor Radio România Cultural 2018

Aflată la cea de-a XVIII-a ediţie, Gala s-a desfăşurat pe scena Teatrului Odeon sub sloganul " Cultura ne dă speranță!" şi a fost prezentată de  Daniela Ivanov și  Radu Croitoru , realizatori la Radio România Cultural. Show-ul a fost difuzat sâmbătă, 24 martie, ora 14.00, la TVR 3, la TVR MOLDOVA la ora 18.30 şi online la TVR+.    

 

Pe 19 martie, Radio România Cultural a decernat premiile pentru cele mai importante reuşite culturale din anul 2017, la opt categorii. Premiile pe secţiuni sunt următoarele:

Două Premii pentru LITERATURĂ:

- Dan Coman, pentru volumul de poezie Insectarul Coman, apărut la Editura Charmides

- Bogdan-Alexandru Stănescu, pentru romanul Copilăria lui Kaspar Hauser, apărut la Editura Polirom.

Premiul pentru TEATRU i-a revenit lui Lucian Vărșăndan, pentru excelența managementului vizionar și coerența strategiei artistice a Teatrului German de Stat din Timișoara.

Premiul pentru FILM i-a fost înmânat regizorului Daniel Sandu, pentru producția Un pas în urma serafimilor.

Premiul pentru ARTE VIZUALE i-a fost decernat lui Gheorghe Rasovszky, pentru expoziția retrospectivă aNORMAL, deschisă la MNAC în noiembrie 2017.

Premiul pentru ȘTIINȚE a ajuns la echipa revistei Știință & Tehnică pentru Marea Expediție Americană, cea mai importantă expediție din istoria de peste 70 de ani a revistei Știință & Tehnică.

(w882)

Premiul pentru MUZICĂ a fost revendicat de pianista Dana Ciocârlie, care a lansat Integrala pieselor pentru pian solo de Robert Schumann.

Premiul pentru EDUCAȚIE a fost obținut de Asociația Astronomică Pluto, pentru Muzeul Iluziilor, un muzeu național itinerant creat între magie, știință și educație.

Premiul pentru IMPLICARE CIVICĂ a ajuns la Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu, pentru proiectul MagicHOME.

(w882)

În cadrul Galei au fost acordate şi trei distincţii speciale:

Premiul RADIO ROMÂNIA 90 i-a fost acordat actriţei Tamara Buciuceanu-Botez, figură reprezentativă a Teatrului Naţional Radiofonic, o voce de patrimoniu a tezaurului cultural al Radio România, o actriţă ale carei valenţe depăşesc graniţele comediei care a consacrat-o. Tamara Buciuceanu-Botez a definit excelenţa în teatru, radio, televiziune şi cinematografie.

(w882)

Premiul CENTENAR a ajuns la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, cea mai prestigioasă instituţie de învăţământ superior din Transilvania, pentru modalitatea exemplară în care îşi îndeplineşte misiunea didactică şi de cercetare într-un orizont multicultural şi multilingvistic, continuând tradiţiile unei şcoli ardelene de elită, un “model de universitate romanească”, aşa cum îşi dorea încă din 1919 Sextil Puşcariu, rector al universităţii.

Premiul EXCELENŢA ÎN CULTURĂ a fost oferit Filarmonicii George Enescu, simbol al culturii româneşti. Fondată în urmă cu un secol şi jumătate, avea ca scop organizarea unei orchestre simfonice permanente, în vederea propagării culturii muzicale şi popularizării capodoperelor muzicii clasice. De un secol şi jumătate, Filarmonica George Enescu este scena cea mai râvnită şi vârful de lance al artei muzicale din România.

(w882)

După ceremonia de premiere, publicul s-a delectat cu un concert special oferit de trupa Byron, câştigătoarea de anul trecut la categoria muzică. A XVIII-a ediţie a Galei Premiilor Radio România Cultural este un eveniment produs de Radio România Cultural, în coproducţie cu TVR şi în parteneriat cu Teatrul Odeon.

 

Credit foto: Alexandru Dolea

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...