TVR 1 a difuzat în exclusivitate Concertul de Anul Nou de la Viena

TVR1 | actualizat: Luni, 02 Ianuarie 2023
Susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena în Sala de Aur de la Musikverein, Concertul de Anul Nou a fost transmis de Televiziunea Română în prima zi a anului 2023, de la ora 12:15, pe TVR 1.

Concertul face parte dintr-un pachet de programe achiziţionat de televiziunea publică de la European Broadcasting Union (EBU),  în anul 2021.

Astfel, televiziunea publică a continuat tradiția, începută acum peste 30 de ani, de a duce unul dintre cele mai spectaculoase evenimente culturale din lume în casele tuturor românilor.

Acordurile marilor clasici au răsunat, de această dată, sub bagheta dirijorului Franz Welser-Möst. Celebrul artist a revenit, pentru a treia oară, la cârma Orchestrei Filarmonicii din Viena, după concertele din 2011 și 2013.

Spectacolul a adus momente de virtuozitate, prin interpretările capodoperelor marilor clasici, în întreaga lume, reconfirmându-și statutul de ambasador al păcii, al speranței și al prieteniei. Ansamblul Filarmonicii, un mix de naționalități care vorbesc același glas - al muzicii, cuprinde artiști din numeroase țări – Austria, România, Germania, Bulgaria, Ucraina, Noua Zeelandă, Cehia, Franța, Uzbekistan, Feserația Rusă, Slovenia, Slovacia, Australia, Republica Moldova, Albania, Ungaria, Polonia, Belgia, Italia, Croația și Statele Unite ale Americii.

Duminică, 1 ianuarie 2023, de la ora 12:15, telespectatorii au urmărit, timp de două ore și jumătate, în atmosfera încărcată de magie a Sălii de Aur de la Musikverein, un program eminamente vienez, cu opere semnate de Johann Strauss Sr., Eduard Strauss, Franz von Suppè, Josef Struss, Carl Michael Ziehrer, Johann Strauss Jr. și Joseph Hellmesberger.

Unul dintre evenimentele de marcă ale spațiului cultural mondial, Concertul de Anul Nou de la Viena a atras întotdeauna un public larg. Televiziunea Română a înregistrat constant audiențe însemnate, în cei peste 30 de ani de la prima transmisie a spectacolului în țara noastră.