Precizări TVR

TVR.RO | actualizat: Marţi, 07 Septembrie 2021
Societatea Română de Televiziune îşi respectă statutul de serviciu public și garantează libertatea de exprimare, echidistanța și pluralismul opiniilor în emisiunile de dezbateri.
tvr 44

În legătură cu situația apărută ieri, 2 septembrie 2021, în care Ediția Specială a luat locul pe canalul TVR1, de la ora 17.00, producției "România 9",  unde invitat unic era domnul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, și care a suscitat comentarii în mass-media, facem următoarele precizări:

-     Orice modificare a programului se poate efectua, în situații speciale, în urma propunerilor făcute de departamentele editoriale.

-     Ținând cont de interesul foarte ridicat legat de evenimentele politice de ieri, propunerea Direcţiei Știri de a realiza o producție de dezbateri a fost acceptată după consultări între jurnaliștii și șefii de structuri responsabili. In acest sens, a fost stabilită o echipă de producători cu multă experiență în coordonarea live a echipelor de teren şi, de asemenea, doi moderatori binecunoscuți, cu background jurnalistic pe subiecte din domeniul politic: Roxana Zamfirescu și Claudiu Lucaci.

-     De asemenea, în cursul zilei, a fost reiterată invitația adresată domnului Marcel Ciolacu de a fi prezent în studio, în Ediţia Specială, alături alte voci importante de la toate partidele parlamentare. În contextul în care președintele PSD a refuzat prezența, realizatorii au decis păstrarea în studio a moderatorilor și prezentarea faptelor și a opiniilor în manieră echidistantă, egală pentru toate partidele parlamentare, folosind echipele de teren trimise în zonele importante atât la Parlament, cât şi la Guvern. De asemenea, cei doi moderatori au interacționat cu analiști de prestigiu.

-     Totodată, facem menţiunea că TVR1 a transmis sub formă de "Breaking News" şi Ediţii Speciale opiniile si declaraţiile tuturor actorilor politici  pe parcursul întregii zile,  respectând acurateţea, echidistanţa şi imparţialitatea definite de etica jurnalistică.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol