Precizări TVR referitoare la ședința CA al SRTv din 18 decembrie 2020

TVR.RO | actualizat: Vineri, 18 Decembrie 2020
Vineri, 18 decembrie 2020, a continuat şedinţa Consiliului de Administraţie al SRTv, convocată iniţial pentru data de 17 decembrie a.c, în condiţiile prevăzute de lege şi de regulamentele aferente.

Cvorumul necesar pentru organizarea şedinţei a fost întrunit în ambele zile. Dezbaterile de astăzi au debutat cu supunerea la vot de către PDG a ordinii de zi şi au continuat cu atacuri şi acuzaţii nefondate din partea doamnei Monica Ghiurco şi a dlui Sorin Ilieşiu la adresa unor realizatori ai TVR sau cu privire la decizii de management având ca obiect proiectele speciale pregătite de TVR 1 pentru sărbători.

Doamna Monica Ghiurco a insistat cu privire la introducerea pe ordinea de zi a unor subiecte contrare legii, având ca scop validarea unei acţiuni în instanţă împotriva actualului Preşedinte-Director General, suspendarea acestuia şi desemnarea unui Director General interimar. A fost reiterat faptul că propunerea doamnei Monica Ghiurco contravine în mod vădit legislaţiei care guvernează activitatea SRTv, mai mult, acest document neavând niciun aviz din partea structurilor de specialitate.

Întrucât aceste puncte nu au fost incluse pe ordinea de zi, ca o manifestare de protest, o parte a membrilor CA (Monica Ghiurco, Sorin Ilieşiu, Cristian Petcu şi Bogdan Ghiu) nu şi-a exercitat votul, astfel încât ordinea de zi a întrunit doar 6 voturi „pentru” dintre cele 7 necesare. Din acest motiv, şedinţa nu a putut continua. 

Subiectele puse pe ordinea de zi conform legislaţiei incidente erau esenţiale pentru asigurarea bunei desfăşurări a activităţii televiziunii publice. SRTv, prin reprezentantul legal Doina Gradea, consideră că ceastă atitudine a unor membri ai CA afectează grav  bunul mers al Societăţii, motiv pentru care va face toate demersurile legale în consecinţă.

Conduita şi abuzul în funcţie a unor membri ai CA aduc mari prejudicii Societăţii, aceştia fiind numiţi de Parlament şi încasând indemnizaţie semnificativă pentru a participa la şedinţe şi pentru a-şi exercita votul şi nu pentru a provoca scandaluri care aduc daune televiziunii publice.

Totodată, precizăm faptul că acţiunea doamnei Ghiurco este susţinută de Sindicatul Român al Jurnaliştilor Mediasind – un sindicat nereprezentativ la nivelul instituţiei, constituit la nivelul Agerpres şi nu al SRTv, sindicat care îşi arogă drepturi în mod ilegal, acţionează în mod repetat şi  abuziv, pentru a submina activitatea TVR şi care, prin ameninţări, instigare la ură şi revoltă afectează grav activitatea şi imaginea Televiziunii Române.


Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol