Precizări TVR

TVR.RO | actualizat: Joi, 23 Iulie 2020
TVR respinge în continuare, cu fermitate, acuzaţiile pe care Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind le generează în permanenţă şi care sunt, ca de fiecare dată, mesaje care conţin ameninţări, minciuni, atacuri la persoană, instigare, care aduc grave prejudicii Televiziunii Române.
Televizziunea Romana

Atitudinea MediaSind - aceea de a iniţia stări de conflict care implică de fiecare dată imaginea Televiziunii Române - este, încă o dată, confirmată prin ultimul comunicat lansat de un sindicat care nu este constituit la nivelul SRTv.

Astfel, în legătură cu informarea de presă cu titlul „Pentru conflict de interese, ANI a solicitat Justiţiei anularea tuturor actelor semnate de Andraş Istvan Demeter, şeful Casei de Producţie din TVR şi membru al CA din Radioul Public!” precizăm următoarele:

• Demeter Andras nu ocupă, în SRTv, vreo funcţie sau demnitate publică astfel cum sunt ele calificate de art.99 lit.k din Legea 161, respectiv membru în Comitetul Director sau Consiliul de Administraţie al SRTv.

• Agenţia Naţională de Integritate (ANI) nu are nicio acţiune judiciară pentru constatarea nulităţii înscrisurilor semnate de Demeter Andras îndreptată împotriva SRTv.

•  Acţiunea judiciară promovată de ANI pentru constatarea nulităţii actelor semnate de domnul Andras Demeter - cât timp ocupa funcţia de Preşedinte Director General al Societăţii Naţionale de Radiodifuziune - a fost iniţiată nu la sesizarea MediaSind ci ca obligaţie legală. Acest aspect reiese extrem de clar din răspunsul prezentat de ANI: „Raportul de evaluare nr. 35862/G/II/17.09.2014 prin care s-a constatat o stare de conflict de interese în sarcina domnului DEMETER Andras Istvan – la acea dată Președinte-Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune - a rămas definitiv la data de 08.11.2017, prin decizia civilă nr. 3456/2017 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie și Justiţie în dosarul nr. 6295/2/2014."

Amintim că MediaSind - care reclamă în prezent incompatibilităţi sau conflicte de interese -  a fost în situaţia în care unul din membri săi marcanţi, reprezentant al salariaţilor în Consiliul de Administraţie al TVR, se afla în stare de incompatibilitate, conform art.4 din Legea 62/2011 a dialogului social.

Reamintim că:

•   MediaSind își arogă drepturi în mod ilegal, acţionează în mod repetat și abuziv, subminând activitatea Televiziunii Publice;

•   Prin propagarea constantă de informaţii false, neverificate, MediaSind devine un periculos colportor de minciuni şi sursă de fakenews;

•  Prin amenințări, instigare la ură şi revoltă, MediaSind afectează grav imaginea Televiziunii Române;

•   Acțiunile MediaSind pot fi calificate drept grave și periculoase iar Televiziunea Publică are dreptul, dar şi obligaţia, să ceară în instanţă încetarea acestor abuzuri şi corectarea nedreptăţilor şi a prejudiciilor aduse SRTv.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol