Precizări TVR referitoare la ședința CA al SRTv din 17 decembrie 2020

TVR.RO | actualizat: Vineri, 18 Decembrie 2020
SRTv înţelege să facă, începând de joi, 17 decembrie, toate demersurile legale pentru asigurarea funcţionării instituţiei şi pentru a îndrepta abaterile grave generate de acţiunile unor membri CA.
Televiziunea Romana

În urma situaţiei create astăzi, 17 decembrie 2020, prin blocarea desfăşurării unei şedinţe a Consiliului de Administraţie (CA) de către unii membri ai Consiliului, SRTv şi Preşedintele –Director General al SRTv fac următoarele precizări:

În data de 17 decembrie 2020 a fost convocată o şedinţă ordinară a Consiliului de Administraţie al SRTv. Unii membrii ai CA – dna. Monica Ghiurco şi dnii. Sorin Ilieşiu, Cristian Petcu şi Karen Sebesi au dorit să impună pe ordinea de zi subiecte vădit nelegale şi care contravin intereselor SRTv, urmărind doar satisfacerea unor interese personale.

Fiind imposibilă introducerea pe ordinea de zi a unor puncte cu caracter ilegal, în continuarea acţiunilor lor, aceştia au părăsit şedinţa, determinând neîntrunirea cvorumului şi imposibilitatea funcţionării acestui organism de conducere. Astfel, aceşti membri ai CA au împiedicat în mod conştient desfăşurarea şedinţei şi au blocat activitatea instituţiei, punând interesele personale mai presus de interesele televiziunii publice.

Nu este pentru prima dată când doamna Monica Ghiurco, reprezentant al salariaţilor, nu şi-a exercitat calitatea de membru al CA. Au existat şedinţe în cadrul cărora doamna Ghiurco nu şi-a exprimat votul, ceea ce reprezintă o activitate necorespunzătoare şi un demers care afectează bunul mers al instituţiei.

Întâlnirea de astăzi a fost presărată de calomnii şi atacuri la persoană la adresa Preşedintelui-Director General, Doina Gradea, precum şi  de presiuni şi ameninţări din partea dnei Monica Ghiurco şi a domnului Cristinel Godinac, Reprezentant al Federaţiei Jurnaliştilor MediaSind, la adresa PDG şi a membrilor CA care nu-i susţin.

În consecinţă, SRTv înţelege să facă, începând de azi, toate demersurile legale pentru asigurarea funcţionării instituţiei şi pentru a îndrepta abaterile grave generate de acţiunile membrilor CA mai sus menţionaţi.


Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol