Precizări TVR după apariţia unui articol publicat de Rise Project

TVR.RO | actualizat: Duminică, 15 Mai 2022
Precizările TVR după apariţia articolului „Reclamă mascată pentru cei care vând lemn tăiat ilegal”, publicat de Rise Project.
Televizziunea Romana

Ca urmare a investigaţiei publicate de Rise Project, cu titlul „Reclamă mascată pentru cei care vând lemn tăiat ilegal”, în care TVR este acuzată de promovarea, în cadrul unei rubrici a emisiunii „Descălecaţi în Carpaţi” (TVR 2), a intereselor unor companii sancţionate sau anchetate penal pentru comerţ cu lemn furat din păduri, precum şi de un posibil conflict de interese în care s-ar afla realizatorul producţiei, Răzvan Petrişor, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

Joi, 12 mai, a avut loc o şedinţă condusă de Preşedintele-Director General cu şefii principalelor structuri din cadrul TVR, în care au fost discutate aspectele semnalate de jurnaliştii Rise Project referitoare la rubrica „Iubesc pădurea și sunt îndrăgostit de lemn” realizată de Răzvan Petrişor.

În cadrul întâlnirii, au fost constatate o serie de probleme care vizează atât conţinutul acestei rubrici, cât şi deciziile manageriale care au făcut posibilă realizarea şi difuzarea producţiei. În acest context, PDG a dispus elaborarea unui raport care să clarifice fluxul decizional care a permis realizarea şi difuzarea producţiei şi care să propună măsuri pentru evitarea unor astfel de situaţii.

De asemenea, PDG a sesizat Comisia de Etică şi Arbitraj pentru a lua în dezbatere aspectele semnalate în cadrul investigaţiei Rise Project. După finalizarea raportului şi a concluziilor Comisiei de Etică, conducerea TVR va lua măsurile necesare pentru ca astfel de situaţii să nu se repete.

Totodată, reiterăm poziţia TVR exprimată în punctul de vedere furnizat către Rise Project, potrivit căruia între SRTv şi asociaţia Prolemn nu a existat şi nu există niciun parteneriat.

Menţionăm şi faptul că emisiunea „Descălecaţi în Carpaţi” nu se mai regăseşte în grilele SRTv din luna aprilie, iar rubrica „Viaţa copacului”, realizată de Răzvan Petrişor pentru emisiunea „Viaţa satului” după încetarea difuzării producţiei „Descălecaţi în Carpaţi”, nu va mai fi difuzată.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol